Cumhurbaşkanı: Soyum Müslüman ve Türk’tür

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı: Soyum Müslüman ve Türk’tür
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2008 00:00

CHP İzmir Milletvekili Canan Arıtman’ın, annesinin Ermeni kökenli olduğu yönündeki iddiasına Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’den yanıt geldi. Gül, "Kayseri’nin yerlisi olan annem tarafından Satoğlu, babam tarafından Gül (Gülükimamı) sülalelerinden gelen ailemizin yüzyıllara uzanan kayıtlı geçmişi Müslüman ve Türk’tür" dedi.

Gül, Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi aracılığıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Fark İmparatorluk gerçeği

"Bütün vatandaşlarımın etnik kökenine, farklı inançlarına ve aile bağlarına saygı duyuyor, tüm bu farklılıkları imparatorluk geçmişi olan ülkemizin bir gerçeği ve aynı zamanda da zenginliği olarak görüyorum. Ayrıca, şunu vurgulamak isterim ki tüm vatandaşlarım hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın birbirine eşittir. Kimsenin kimseye bir üstünlüğü kesinlikle yoktur. Herkesin aynı hak ve hukuka sahip olmaları Anayasal teminat altındadır. Bu anlayış düzeyine ulaşmış ülkemizle gurur duyuyorum.

Yalanı düzeltme gereği

Gerek Cumhurbaşkanlığı’na seçilişim sürecinde çok planlı olarak ve gerekse son birkaç gündür bazılarının açıkça, bazılarının sinsi bir şekilde yaymaya çalıştığı bir yalanı düzeltmek ve hakikat adına tarihe not bırakmak için ailemle ilgili aziz milletimi bilgilendirmek mecburiyeti hissettim. Şöyle ki, Kayseri’nin yerlisi olan annem tarafından Satoğlu, babam tarafından Gül (Gülükimamı) sülalelerinden gelen ailemizin yüzyıllara uzanan kayıtlı geçmişi Müslüman ve Türk’tür. Buna ailemizin geçmişten günümüze titizlikle işlenen soy ağacımız, mevcut resmi nüfus kütükleri ve gelmiş geçmiş Kayserili hemşehrilerim şahittir."

Hanuka’yı kutladı

ANNESİNİN Ermeni kökenli olduğu iddialarıyla karşı karşıya kalan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Musevilerin Hanuka Bayramı’nı kutladı. Gül mesajında şunları kaydetti: "Milletimizin tüm fertleri tarih boyunca birbirlerine sarsılmaz bağlarla ve her şeyden evvel en kuvvetli kardeşlik, birlik ve dayanışma duygularıyla kenetlenmişlerdir. Sevinçlerimiz, umutlarımız ve kederlerimiz ortak olmuştur. Tarih, ne yazık ki ırkçılığın, hoşgörüsüzlüğün, yabancı düşmanlığının ve her türlü etnik-dini ayrımcılık ile aşırıcılığın dünya milletlerini nasıl felakete sürüklediğinin elim örnekleriyle doludur. Türk milletinin en büyük hasleti ise toplumsal ilişkilerinin harcını, her zaman, sevgi, hoşgörü, karşılıklı saygı ve anlayış gibi yüce duygularla yoğurmuş olmasıdır. Bu düşüncelerle, Hanuka Bayramı’nın, tarihin en karanlık ve acı günlerinde kucak açtığımız, asırlardır tek bir milletin fertleri olarak kardeşlik, birlik ve dayanışma içinde beraberce yaşadığımız, ortak sevinç, umut ve kederlerimizi paylaştığımız Musevi vatandaşlarımıza esenlik ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!