Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaret ettiği cami, ibadette açıldı

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanı Erdoğanın ziyaret ettiği cami, ibadette açıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 26, 2014 16:21

Haberin Devamı

GAZİANTEP (AA) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar'ın vefat eden annesinin adını taşıyan Sıdıka Tayyar Hatun Camisi ibadete açıldı.

Ekim ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ziyaret ederek namaz kıldığı, ilçe mezarlığı yakınındaki cami, Vali Yardımcısı Nursal Çakıroğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Gaziantep Sanayi Odası Başkanı Adil Konukoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Osman Toprak, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Şamil Tayyar, Ali Şahin, Halil Mazıcıoğlu, Mehmet Erdoğan, Mehmet Sarı, Nejat Koçer ile çok sayıda protokol mensubu ve vatandaşların katılımıyla ibadette açıldı.

Cuma namazı öncesinde okunan mevlidi şerifin ardından namaz çıkışı vatandaşlara Kur’an-ı Kerim hediye edildi, yemek dağıtıldı.

Haberin Devamı

Milletvekili Tayyar, gazetecilere yaptığı açıklamada, annesini 32 yıl önce bugün kaybettiğini hatırlatarak, aynı yıl kendisinin de üniversiteyi kazandığını belirtti.

Hem Diyanet Vakfı'nın hem de hayırsever iş adamlarının katkısıyla annesinin adına cami yaptırmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Tayyar, "Rahmetli annemin okur-yazarlığı yoktu ama kendisi yazar bir evlat yetiştirdi. Biz de ona layık olmaya çalıştık" dedi.

Tayyar, caminin benzerini Nurdağı’nda da yapmayı düşündüklerini kaydetti.

Konuşması sırasında zaman zaman duygulanan Tayyar, şöyle konuştu:

"50 yaşına geldik ama tabi anne sevgisi farklı bir şey. İsmini koyduğunuz bu cami açılışındaki güzel sözler, dualar bizi haliyle etkiledi. Sağ olsun halkımız kardeşlerimiz, dostlarımız da büyük teveccüh gösterdiler ve bu güzel günde camiyi doldurdular. Hepsine minnettarız. Etkilenmemek elbette mümkün değil. Sonuçta kaç yaşına gelirseniz gelin anne başka bir şey. Güzel bir duyguyu yaşadık. Bize bu duyguyu yaşattığı için rabbimize hamd ediyoruz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!