ÇÜ’lü öğrencilerin defilesi

Güncelleme Tarihi:

ÇÜ’lü öğrencilerin defilesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 24, 2016 14:31

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tekstil ve Moda Kulübü tarafından ’ 2016 Bahardan Esintileri" konulu defile düzenlendi.

Haberin Devamı

ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonunda gerçekleştirilen defilenin sunuculuğu, ışık, ses, koreografi ve mankenliği gibi tüm aşamaları Tekstil ve Moda Kulübü öğrencileri tarafından gerçekliştirildi. Kulüp Başkanı Talip Yasin Yavuz yaptığı konuşmada defilede emeği geçenlere teşekkür etti.

TERS AĞAÇ İLE ÇEVRECİ MESAJ

Defilede en çok ilgiyi çeken tasarımlardan birini de ’Ters Ağaç’ adlı giysi oluşturdu. Tasarımcı İrem Gümüşkaya, çevreci bir mesaj içeren çalışması hakkında şunları söyledi: "Tasarladığım kostümümle aslında baharlarımızın artık hiç de bahar gibi geçmediğini anlatmaya çalıştım. İçinde yaşamaya çalıştığımız bu dünyada her geçen gün doğal alanlar yok ediliyor, ağaçlar kesiliyor, hayatımız ve düzenimiz tersine dönüyor. Defilemizde ters ağaç isimli tasarımımla dünyadaki ağaç katliamına dikkat çekmek istedim. Lütfen nefesimizi kesmeyin."

Öğretim Görevlisi Dr. Özlem Uslu danışmanlığında çalıştıklarını belirten Tekstil ve Moda Kulübü Başkan Yardımcısı Gizem Aslanyürek de tasarımlarda bu yıl çıtayı biraz daha yükselttiklerini vurguladı. Aslanyürek, kulüp üye sayısını artırdıklarını, yeni etkinlikler için hazırlık yaptıklarını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!