Çukurova'da buğday ekimi yüzde 15 azaldı

Güncelleme Tarihi:

Çukurovada buğday ekimi yüzde 15 azaldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2016 11:53

Çukurova'da buğday ekimi yüzde 15 azaldı

Haberin Devamı

ÇUKUROVA Un Sanayicileri Derneği (ÇUSD) Başkanı Bekir Bağış, bölgede buğday ekiminin geçen yıla göre yüzde 15 azaldığını söyledi.
Adana, Mersin, Osmaniye ve Hatay illerinden 19 üyesi bulunan ÇUSD, buğday hasadı öncesi üyeleri ile durum değerlendirmesi yaptı. Toplantıda konuşan ÇUSD Başkanı Bekir Bağış, Türkiye'de buğday üretiminin yıllık 18 milyon ton olduğunu, bunun yüzde 8'ini Çukuorva'nın karşıladığını söyledi. Bu yıl Çukurova'da geçen yıla göre buğday ekiminin yüzde 15 az olduğunu anlatan Bağış, iklim koşullarının da normalden daha sıcak ve kurak olduğunu vurguladı. Sulanmayan buğdayların verimde düşüşe neden olacağını aktaran Bağış, hasat dönemi yağmur yağmaz ise kalitede 'çok düşüş' olmayacağını vurguladı.
TMO'NUN UYGULAMASI YERİNDE
Çukurova'daki un fabrikalarının Türkiye'nin diğer bölgelerinden de ürün aldığını ifade eden Bağış, Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) son 2 yıldır Çukurova'da stok yaptığını, bu durumun un fabrikalarının buğday teminini kolaylaştırdığını, uygulamanın kendileri açısından olumlu olduğunu ifade etti. TMO'nun proteine dayalı buğday alımı yapmasının da yerinde bir uygulama olduğunu söyleyen Bağış, fiyatın yüksek olduğu dönemlerde TMO'nun piyasaya bu buğdayları sunmasının fiyatlarda dengeleyici bir etki gösterdiğini dile getirdi.

ADANA,(DHA)
EŞ(19.5.2016 FOTOĞRAFLI)

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!