Belemedik Tabiat Parkına kavuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Belemedik Tabiat Parkına kavuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2018 12:06

ADANA'nın Pozantı ilçesinde bulunan, Belemedik mahallesinde Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ve Pozantı Kaymakamlığı işbirliği ile Tabiat Parkı Projesi hayata geçirilecek.

Haberin Devamı



Pozantı Kaymakamlığı’nda biraraya gelen Kaymakam Taner Tengir, Belediye Başkanı Mustafa Çay ve Çukurova Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Lutfi Altunsu projenin detaylarını görüştü. Hazırlanan proje ile yayla turizmini canlandırmak ve bölge ekonomisine katkı amaçlanıyor. Proje kapsamında, yürüyüş parkurları, kuş gözlem evleri, spor alanları, kır restorantları, yöresel ürün satışı büfeler ve Çakıt Nehri kıyısına yapılacak ağaç evler tasarlanıyor.

TABİAT PARKI, MİLLET BAHÇELERİNE DESTEK

Pozantı Kaymakamlığı tarafından hazırlanan Tabiat Parkı Projesi, Milli Parklar Bölge Müdürlüğüne sunuldu. Çukurova Kalkınma Ajansı ile teknik konular dizayn edildikten sonra hayata geçirilecek olan proje hakkında açıklamalarda bulunan İlçe Kaymakamı Taner Tengir, "Hem yöre halkı hem de civar kentlerden günü birlik gelen vatandaşlarımıza projemiz sayesinde daha profesyonelce hizmet verilecek. Tabiat Parkı Projesi, Cumhurbaşkanlığımız himayelerindeki Millet Bahçeleri projesine de ilçemiz açısından bir nevi örnek teşkil edecek dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!