Çukurova Üniversitesi’nde Yabancı Öğrenciler İçin Oryantasyon Düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Çukurova Üniversitesi’nde Yabancı Öğrenciler İçin Oryantasyon Düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 12:27

Çukurova Üniversitesi’nde Yabancı Öğrenciler İçin Oryantasyon Düzenlendi

Haberin Devamı

 

Çeşitli değişim programları kapsamında 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yılında Çukurova Üniversitesi’ne (ÇÜ) gelen yabancı uyruklu öğrenciler için Uluslararası Öğrenci merkezi (ISO) tarafından oryantasyon düzenlendi. Merkez Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev, Türkiye’de 48 bin olan yabancı uyruklu öğrenci sayısının 100 bine çıkmasının hedeflendiğini söyledi.



ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonu’ndaki canlı müzik dinletisiyle başlayan programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şeref Erdoğan Uluslararası Öğrenci Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alhan Sarıyev, Merkez Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Rana Yıldırım, ofis çalışanları ve öğrenciler katıldı.



Oryantasyonun açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Alhan Sarıyev, ISO’nun yaptığı faaliyetler ve öğrenci sayıları hakkında genel bilgi verdi. Sarıyev, Çukurova Üniversitesi ISO’nun 2015 yılında kurulduğunu belirtti. Sarıyev, merkezin temel görevinin eğitim alan uluslararası öğrencilerin başarılı ve sorunsuz bir öğrenim dönemi geçirmelerini sağlamak olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Alhan Sarıyev, kayıt döneminden mezuniyete kadar öğrencilerin, ihtiyaç duydukları tüm bilgilerin temini, üniversite ve hükümet ile ilgili bürokratik işlemler için rehberlik ettiklerini ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından TÖMER Merkez Müdür Yardımcısı Okutman Serhat Koçak, Uzm. Canan Kuzgun, Ahmet Güngör, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığından Burak Durhasan, yabancı uyruklu öğrenciler Abdulkadir Abdulrahim ve Ahmed Ali Mali Shuwadi, Türkiye, Adana ve Çukurova Üniversitesi’ni tanıtan sunum gerçekleştirdi.



ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!