Çukurambar’da fiber fay hattı

Güncelleme Tarihi:

Çukurambar’da fiber fay hattı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2015 15:40

Çukurambar’da ‘fiber internet’ altyapısı için 3 ay önce yollarda açılan yarıklar, kapatılmayı bekliyor. Asfalt üzerindeki açıklıkları fay hattı çatlağına benzeten mahalle sakinleri, “Büyükşehir kazı izni sırasında aldığı ücret ile yarıkları kapatmak için kullansın” dedi.

Haberin Devamı

Başkent’in gözde semtlerinden Çukurambar’da, üç ay önce yapılan fiber internet alt yapı kazısı sırasında yollarda açılan yarıkların kapatılmaması semt sakinlerinin tepkisine neden oldu. Mahalleli, “Asfalt üzerindeki yarıklar, fay hattı çatlağı gibi bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin bir an önce tamirat yapması gerekiyor” dedi. Lüks konutların yükseldiği semtte, 3 ay önce bir GSM şirketi tarafından 1459. ve Ufuk Üniversitesi caddelerinde ‘fiber internet’ için altyapı çalışması yapıldı. Kablo döşeme işlemi için 2 cadde boyunca genişliği 5 santimetreyi bulan yarıklar açıldı. Ancak altyapı çalışması bitmesine rağmen, kazılan alanların üzeri kapatılmadı. Yoldaki yarıklar nedeniyle maddi hasarlı çok sayıda kaza yaşandığını ve otomobil lastiklerinin yarıldığını ifade eden Çukurambar Mahallesi Muhtarı Mehmet İhsan Gülbudak, şöyle konuştu:

MOTOSİKLETLER DEVRİLİYOR

Haberin Devamı

“Asfaltlardaki yarıklar bıktırdı. Yol üzerinde şerit halinde bulunan çukurlar araçların tekerleklerini yardığı gibi bazı motosikletli vatandaşların da devriledek kaza yapmasına sebep oluyor. Ayrıca apartmanların önüne çıkarılan çöplerin suları da buralarda biriktiği için semtte çevre kirliliği yaşanıyor. Kazı izni sırasında alınan ücretlerin, yarıkların kapatılmaları için kullanılmasını istiyoruz. Büyükşehir Belediyei’ne dilekçe verip, şikayette bulunduk ama bir çalışma yapılmadı. Bazı vatandaşlar, apartmanları önnüdeki yarıkları toprak ve beton döekerek doldurmaya çalışıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!