CÜ'de tasarım ve sanat sergisi

Güncelleme Tarihi:

CÜde tasarım ve sanat sergisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2017 11:10

CÜ'de tasarım ve sanat sergisi

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ), Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim elemanları tarafından Uluslararası Tasarım ve Sanat Sergisi düzenlendi.

Koordinatörlüğünü Resim-İş Ana Bilim Dalı öğretim elemanı Yrd. Doç. Dr. Bircan Ak Koçak, düzenlemesini Resim-İş Ana Bilim Dalı Araştırma Görevlisi Mustafa Elmas ve Plastik Sanatlar Araştırma Görevlisi Sevda Karaseyfioğlu Paçalı'nın yaptığı Kültür Merkezi'nde açılan sergiye, Rektör Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çimen, Rektör Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Taner Çifçi, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Aksu, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı.

Sergide Eğitim Fakültesi öğretim elemanlarının ve dünyanın çeşitli ülkelerinden sanatçıların eserleri sergilendi. Prof. Dr. Alim Yıldız sergiyi gezdi ve sergi koordinatörü Koçak'tan sergi ve eserler hakkında bilgi aldı.

Sergi ve eserler hakkında bilgi veren Koçak, "Uluslararası Tasarım ve Sanat Sergisi, Üniversitemiz Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü ve Resim-İş Öğretmenliği Ana Bilim dalının düzenlediği bir etkinliktir. Etkinlikte yedi yabancı, sekiz de yerli sanatçının eserleri sergilenmektedir. Sergiye Amerika Birleşik Devletleri'nden iki, Rusya'dan bir, Ukrayna'dan iki, İsviçre'den iki tasarımcı katılmışlar; afişleriyle ve gravürleriyle katkıda bulunmuşlardır. Afişlerin konusu genellikle sosyal içerikli olmakla birlikte dünya sorunlarını ve pek çok sosyal içerikli işleri kapsamaktadır. Öğretim elemanlarımız ise başta resim yağlı boya olmak üzere sulu boya dijital işlerden oluşmaktadır" ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!