CÜ'de akademisyenlere dil kursu

Güncelleme Tarihi:

CÜde akademisyenlere dil kursu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2017 15:53

CÜ'de akademisyenlere dil kursu

Haberin Devamı

SİVAS, (DHA)- SİVAS Cumhuriyet Üniversitesi'nde(CÜ) akademisyenlerinin kendilerini daha ileri seviyeye taşımaları, eğitim kalitesinin artırılması ve alanlarında uluslararası yetkinliklerinin güçlenmesi için akademisyenlerin ikinci bir dil öğrenmesi için başlatalan çalışmalar sürüyor.
Akademisyenlerin Almanca, Fransızca, Çince, Korece, Rusça, Farsça, İspanyolca, Arapça ve İtalyanca gibi dillerden istediklerini seçerek 2'nci bir dil öğrenmeleri için başlatılan çalışmanın ardından CÜ Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ünal Kılıç ve Dış İlişkiler Sorumlusu Prof. Dr. Ali Aksu verilen eğitimi yerinde görmek, akademisyenlerin kurslara dair isteklerini öğrenmek amacıyla sınıfları ziyaret etti.
Konu ile ilgili açıklama yapan CÜ Rektörü Prof. Dr. Yıldız, "Araştırma görevlisi arkadaşlarımıza İngilizce'nin yanı sıra farklı bir dil daha öğrenmeleri konusunda çalışma başlatmıştık. Bu amaçla, araştırma görevlileri 5'er 10'ar kişilik sınıflarda istedikleri dilin eğitimlerini alıyorlar. Daha sonra eğitimin bitiminin ardından da ilgili ülkeye göndereceğiz ki kendilerini pratikte de geliştirsinler istiyoruz." dedi.
Üniversitenin başarısı ve akademisyenlerin bilimsel çalışma yaparken dil problemi yaşamamasının öncelikleri olduğunu belirten Prof.Dr. Yıldız "Biz istiyoruz ki, Üniversitemizde çeşitli yabancı dilleri bilen öğretim elemanlarımız olsun, araştırma görevlilerimiz olsun. Çünkü yabancı dil sizler için de bizler için de aynıydı, zor bir dönemeç. Bunun içinde sizlere farklı dilleri öğretmeye yönelik bir çalışma içerisine gireceğiz." ifadelerini kullandı.
Fransız Dili Edebiyatı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Yılmaz "Rektörlüğümüzün ön görmüş olduğu araştırma görevlilerine yönelik yabancı dil kurslarından Fransızcayı veriyoruz. Kursta 4. haftamız ve 20 civarında kursiyerimiz var. Esas amacımız, araştırma görevlisi arkadaşlarımızın akademik ve sosyal hayata hazırlamak, Fransız Dili ve Edebiyatını onlara aktarmak. Programımız mayıs sonuna kadar devam edecek. Rektörlüğümüzün ön gördüğü çerçevede yurt dışı çalışmalarla desteklenecek bir proje söz konusudur. Kursa katılan tüm kursiyerler başarılar diliyorum." dedi.
Kursa katılan akademisyenler ise uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!