ÇÜ, dünyanın en iyi Türk üniversitelerinden biri ilan edildi

Güncelleme Tarihi:

ÇÜ, dünyanın en iyi Türk üniversitelerinden biri ilan edildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2017 13:03

ÇÜ, dünyanın en iyi Türk üniversitelerinden biri ilan edildi

Haberin Devamı

ADANA,(DHA)- ABD merkezli bilgi ve haber yayıncısı US. News'in açıkladığı 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2018'de üniversiteler global/bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayıları, yayınlara yapılan atıflar, uluslararası işbirliği gibi 13 kritere göre sıralandı. 2018 sıralamasında yer verdiği yükseköğretim kurumunu 1000'den 1.250'ye, ülke sayısını ise 65'ten 74'e çıkardı. Bu sayede listedeki Türk üniversiteleri 20'den 30'a yükseldi. Çukurova Üniversitesi de Türkiye'nin en iyi 10. üniversitesinden biri ilan edildi.
US. News'in açıkladığı 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2018'i değerlendiren Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar, "Akademisyen, öğrenci ve çalışanlarından aldığı güçle Çukurova Üniversitemizin 'Dünyanın En İyi Üniversitesi' listesine giren Türk Üniversitesinden biri olmasından gurur duyuyorum. Daha da iyisini yapabileceğimize olan inançla bu başarıda emeği geçen bütün personelimize en içten dileklerimle teşekkür ediyorum" dedi.
Çukurova Üniversitesi'nin daha kaliteli, daha modern, öğrenci merkezli eğitim verme ve dünya üniversitesi olma hedefine kararlılıkla ilerlediğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Kibar, "Çukurova Üniversitesi daha nice başarılarla varlığını sürdürmeye devam edecektir" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!