ÇTSO'da taşeron yasası masaya yatırdı

Güncelleme Tarihi:

ÇTSOda taşeron yasası masaya yatırdı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2017 11:19

ÇTSO'da taşeron yasası masaya yatırdı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ÇTSO) 19 No'lu Meslek Grubu üyeleri, 'Taşeron İşçilerin Kadroya Alınmasını Kapsayan' Kanun Tasarısını görüşmek üzere bir araya geldi.

ÇTSO'da özel güvenlik ve özel temizlik şirketleri ile ortak sağlık güvenlik firmalarını da kapsayan 19 No'lu Meslek Grubu üyeleri, taşeron işçilerin kadroya alınmasını kapsayan Kanun Tasarısını masaya yatırdı. Sektör temsilcileri, hizmet alımına yönelik yaklaşık 17 bin adet şirket ve bu şirketlerin ortak ve çalışanları, aileleri hesaba katıldığında bu sektörden geçimini sağlayan kişi sayısının 35 bin civarında olduğunu belirtti. Toplantıda taşeron işçilerin özel sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesi ile ilgili yasal düzenlemenin uygulamasındaki belirsizlik ve doğabilecek mağduriyetlerin görüşülerek çözüm önerileri tartışıldı.

Konunun Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nde (TOBB) tekrar gündeme alınarak, sektör temsilcileri tarafından istişare edilmesi için yazı yazdıklarını belirten ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, "Kanun teorik olarak mantıklı görünse de uygulamada zorlukları olacaktır. Tüm çalışanların yasal ve sosyal haklarının güvence altına alınmasına karşı çıkmak gibi bir düşüncemiz olamaz. Burada amaç, çalışanların güvencesinin sağlanması kadar haksız kazanç elde eden çalışanların da ayıklanması olmalıdır. Tüm yasal gerekliliklerini yerine getirerek kurulmuş ve faaliyetine devam eden taşeron firmalarımızın da durumlarının netleştirilmesi ve belirsizliğin ortadan kaldırılması gerekmektedir. Kamu, belediyeler ve bunlara bağlı şirketlerin ihaleleri halen devam etmektedir. Ticaret hayatımızı basiretli bir tacir olarak sürdürmemiz gerektiğini vurgulayan Türk Ticaret Kanunu ile bağdaşmayan bu belirsiz durum netliğe kavuşturulmalıdır. Konuyu TOBB'ne ileterek her ilden bir sektör temsilcisi katılımı ile bir istişare toplantısı yapılmasını talep ettik" dedi.

ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!