Çözüm Süreciyle İlgili Açıklama

Güncelleme Tarihi:

Çözüm Süreciyle İlgili Açıklama
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2015 16:49

Van Ekonomi Konseyi Bileşenleri Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin, çözüm sürecinin seçimden sonra rafa kaldırılmasının, bölge insanı için hem siyasal anlamda hemde ekonomik anlamda ciddi sıkıntılara yol açabileceğini söyledi. Çözüm sürecinin kesintiye uğramaması gerektiğini anlatan Şahin, "seçim sonrası oluşacak koalisyon hükümetinin birinci gündem maddelerinin olmasını talep etmekteyiz” dedi.
Van Ekonomi Konseyi Bileşenleri Dönem Sözcüsü İbrahim Şahin tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Çözüm süreci ya da barış süreci, Türkiye’de uzun yıllardan beri devam eden Kürt sorununu çözmeye yönelik Ak Parti hükümeti tarafından başlatılan sürecin 07.06.2015 genel seçim süreci ile birlikte rafa kaldırılması, bölge insanımız için hem siyasal hemde ekonomik anlamda ciddi sıkıntılara yol açabileceği görülmelidir. 1984 yılında başlayan ve 30 yıldan fazla süren çatışmalar neticesinde 40 bin ile 100 bin arasında can kaybı ve milyarlarca ekonomik zarar meydana geldi" diye konuştu. Son dönemde AK Parti Sözcüsü Beşir Atalay’ın, çözüm süreci konusunda partisi için öz eleştiri yaptığını anlatan Şahin, Atalay’ın, "seçimlerden önce çözüm sürecinin durdurulmasının yanlış olduğunu söylediğini" hatırlattı.
Şahin, Beşir Atalay’ın, ’Şahsi bir görüş olarak söylüyorum, parti sözcüsü parti adına değil ama her şey planlanmış ve giderken artık neredeyse silah bırakma ile ilgili son adımlara gelinirken seçim öncesi o sürecin bir anlamda seçim sonrasına ertelenir bir hava verilmesi, durdurulması burada aktörlerden biri olmuştur’ görüşünü hatırlatarak "Bu görüşün önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.
Çözüm sürecinin kesintiye uğramaması gerektiğini düşünen Şahin, sözlerini şöyle tamamladı:
"Seçim sonrası oluşacak koalisyon hükümetinin birinci gündem maddelerinin olmasını talep etmekteyiz. Gerek bölgemiz ve gerek ilimizin içinde bulunduğu ekonomik ve sosyal kaygıların giderilmesi için hayati önem taşıdığını belirterek ülkemizin barış ve kardeşlik çizgisinin her şeyden önemli olduğunu kamuoyunun takdirine sunmaktayız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!