“Çözüm Ankara sanayisinde”

Güncelleme Tarihi:

“Çözüm Ankara sanayisinde”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2015 01:51

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Fatma Semiz, Türkiye’nin yüksek teknoloji ürünleri ihracatında ciddi gerileme yaşadığını söyledi.

Haberin Devamı

Bunun, kaliteli ekonomik büyüme önündeki en önemli engellerden biri olduğunu ifade eden Semiz, “Çözüm, Ankara sanayisinde” dedi. Semiz, 2023 yılı için konulan ekonomik hedeflere ulaşmada ihracat odaklı büyüme stratejisinin kilit rol oynayacağını, ihracatta Türkiye’nin ileri teknoloji ürünlere ağırlık vermesi gerektiğini vurguladı. İleri teknoloji ürünleri ihracatının her yıl biraz daha gerilemekte olduğunu söyleyen Semiz, şöyle konuştu:

RAKAMLAR POTANSİYELİN ALTINDA

“Başkent Ankara geçtiğimiz yıl 925.2 milyon dolarlık yüksek teknolojili ürün ihracatı yaparak, imalat sanayinde yüksek teknolojili ürün payı en yüksek 2’nci il olmuştur. Ankara bu başarıyı büyük oranda ‘hava ve uzay taşıtları’, ‘tıpta kullanılan kimyasal ve bitkisel kaynaklı ürünler’ ile ‘tıbbi-optik hassas aletler’ sektörlerindeki üretimlerden elde etmiştir. Genel tablo içinde Ankara’nın ihracatı başarı gibi gözükse de rakamlar yetersiz, Başkent’in potansiyelinin çok altında ve Türkiye’nin ihtiyacının çok gerisindedir. Ankara’nın sahip olduğu potansiyel, Türkiye’yi bu dertten kurtaracak büyüklüktedir. Ankara, bugün, organize sanayi bölgeleri, teknokentleri, üniversiteleri ile dünyanın sayılı şehirleri arasındadır. Fakat bütün bu kurumlar arasında güçlü bir işbirliğinden, yeterli ar-ge ve inovasyon yatırımından, teknolojinin sanayiye, sanayinin teknolojiye transferinden söz etmek çok da mümkün değildir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!