Çorum'da Ramazan davulcuları hazır

Güncelleme Tarihi:

Çorumda Ramazan davulcuları hazır
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2017 12:24

Çorum'da Ramazan davulcuları hazır

Haberin Devamı

Yusuf ÇINAR/ÇORUM, (DHA)- ÇORUM Belediyesi, Razaman ayı nedeniyle davulcularına eğitim verdi. Çorum Belediyesi ile Davulcular Derneği işbirliğiyle belirlenen 45 kişi, Ramazan ayı süresince vatandaşlara sahur vaktini haber verecek. 
Çorum'da Ramazan ayında vatandaşları sahur vakti uyandırmak için sokak sokak gezip davul çalacak olan "Ramazan davulcuları" özel eğitime tabi tutuldu. Çorum Belediyesi ile Davulcular Derneği işbirliğiyle belirlenen 45 kişi, yarın akşam başlayacak olan Ramazan ayı süresinde vatandaşlara sahur vaktini haber verecek. Çorum Belediyesi'nin Mehteran Takımı'nda görevli mehter başı Selahattin Delice tarafından çalıştırılan Ramazan davulcuları kentte görev yapacak. Ramazan davulcuları, başlarına fes takıp, beyaz gömlek üzerine yelek giyecek. 

Davulcularla mehter marşı çalışmalarını sürdüren Çorum Belediyesi'nin Mehteran Takımı'nda görevli mehter başı Selahattin Delice "Bir kaç yıldır sürdürdüğümüz Osmanlı geleneğini bu yılda devam edttireceğiz. Davulçularımız mehter marşını icra edecekler. Verilen derslerle herkes aynı tempoyu tutturdu iyi bir çalışma yaptık ve iyi bir eğitimden geçildi” dedi.

 
Çorum Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Kanat Ramazan ayında davulcuların disiplin içerisinde görev yapacaklarını belirterek, "Kıyafetleriyle, davullarıyla örnek olarak görev yapıp, vatandaşlarımızı sahura kaldıracaklar. Çorum Belediyesi olarak davulculara para ödenmeyecek. Halkımızın gönüllülük esasına göre davulcularımıza bahşiş verebilirler. Verseler iyi olur. Dediğim gibi belediye hiçbir ücret ödemeyecek” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!