Çorum'da bisiklet yarışı

Güncelleme Tarihi:

Çorumda bisiklet yarışı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2017 14:41

Çorum'da bisiklet yarışı

Haberin Devamı

Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)- ÇORUM'da düzenlenen ‘Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu’ kapsamında Genç Erkekler Bisiklet yarışında ilginç görüntüler yaşandı. 

Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu kapsamında Cumhurbaşkanlığı himayesinde bulunan Çorum Valiliği, Hitit Üniversitesi, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Çorum Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Genç Erkekler Bisiklet Yarışları Çorum’da gerçekleşti. Belediye önünden saat 10.00’da start alan yarışlara Kocaeli, Denizli, Giresun, Balıkesir Konya, Aydın, Bursa, Kahramanmaraş ve Nevşehir olmak üzere 9 ilden 17 sporcu katıldı.  Yarışın startını Belediye Başkanı Muzaffer Külcü verdi. Barış için pedal çeviren genç sporcular 39 kilometrelik parkuru tamamlamaya çalışırken, bası yayalar ise tehlike oluşturdu.  Kocaeli Brisa Spor Kulübü’nden Halil İbrahim Doğan 59 dakika 12 saniyelik derecesi ile birinciliği elde ederek 5 Bin TL’nin sahibi olurken, Denizli Telekom Spor Kulübü’nden 1 saat 1 dakika 29 saniyelik derecesi ile ikinci oldu 4 Bin 500 TL kazandı. Yine Kocaeli Brisa Spor Kulübü’nden Eşref Batuhan Pekcan ise 1 saat 1 dakika 43 saniyelik derecesi ile üçüncü olarak 3 Bin TL almaya hak kazandı.  İlk 10’a giren diğer sporculara da para ödülü verildi.

Takımlar klasmanında ise ortalama derecesi 1 saat 1 dakika 14 saniye olan Kocaeli Brisa Spor Kulübü zirvede yer alırken, 1 saat 2 dakika 6 saniye derece elde eden Denizli Telekom Spor Kulübü ikinci, 1 saat 4 dakika 51 saniyelik derecesi ile Giresun Lisesi Bisiklet İzcilik ve Dağcılık Spor Kulübü üçüncülüğü elde etti.

Yarışlar sonunda düzenlenen ödül töreni ile dereceye giren sporculara madalyaları ve para ödülleri takdim edilirken, takımlara ise kupaları verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!