Çorum Belediyesi otomatik sulama sistemine geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Çorum Belediyesi otomatik sulama sistemine geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2016 15:47

Çorum Belediyesi otomatik sulama sistemine geçiyor

Haberin Devamı

Yusuf ÇINAR/ÇORUM,(DHA)-ÇORUM Belediyesi, park, bahçe ve refüj gibi yeşil alanlarda otomatik sulama sistemine geçiyor. Elle sulamaya oranla yüzde 60 su tasarrufu sağlayacak olan otomatik sulama sistemi büyük park ve yeşil alanlarda uygulanacak.

Çorum Belediyesi’nin, su kaynaklarını koruma ve su israfını önleme amacı ile uygulamaya koyduğu yeşil alanlarda otomatik sulama sistemi vatandaşların bu alanlardan daha verimli yararlanmasını da sağlayacak. Çalışma saatleri, su sarfiyatı gibi konuluların tamamen kontrol altında olduğu sistemle gece sulama yapılacak ve bu sayede de sudan tasarruf edilirken aynı zamanda vatandaşlar da parkları daha verimli bir şekilde kullanabilecek.

Otomatik sulama sisteminin yok yönlü avantajlarının olduğunu vurgulayan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, “Bu sistemle su israfı önleniyor, vatandaşların yeşil alanları kullanımı kolaylaşıyor. Bir de sulama işlemi için iş gücü ortadan kalkıyor. Modern kentleşme anlayışında önemli bir yere sahip olan şehir içerisindeki yeşil alanları Çorum Belediyesi olarak her geçen gün artırıyoruz. Yeşillendirme çalışmalarını yürütürken aynı zamanda su kaynaklarının da verimli kullanılması için yoğun gayret sarf ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!