Çöp toplarken Vivaldi yerine, caz önerisi

Güncelleme Tarihi:

Çöp toplarken Vivaldi yerine, caz önerisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2000 00:00

Haberin Devamı

Kent çöpünü, ünlü besteci Vivaldi'nin ‘‘Dört Mevsim’’i eşliğinde toplatan Çanakkale Belediyesi, halkın bu müzikten sıkılması üzerine arayışa girdi. Belediye Başkanı İsmail Özay yeni müziği, Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan'ın tavsiyelerini de dikkate alarak seçeceklerini söyledi.

Çöp kamyonlarında üç yıldır Vivaldi dinlemekten sıkılan vatandaşların Belediye Zabıta ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne başvurup ‘‘Biraz da arabesk müzik ya da İbrahim Tatlıses parçaları çalsınlar’’ önerisi getirmesiyle başlayan tartışmaya, bir süre önce Hızlan da katıldı. Hızlan, köşe yazısında, ‘‘Johann Sebastian Bach'ın ölümünün 250'nci yıldönümü nedeniyle onun eserlerinden seçme parçalar çalınabilir. Hafif müziğe uyarlanmış ünlü bestecilerin parçaları olabilir. Büyük bestecilerin caz uyarlamalarının da beğenileceği kanısındayım’’ dedi.

Arabesk olmayacak

Çanakkale Belediye Başkanı Özay, yeni müziği belirlemek için çalışma başlattıklarını belirterek, ‘‘Seçimimiz arabesk hayranlarını sevindirmeyecek. Münferit istekleri dikkate almayacağız. Ekonomik koşullar bu kadar ağırken insanların arabesk değil hafif müziğe ihtiyacı var’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!