Contemporary İstanbul, 12'nci edisyonu için geri sayım başladı

Güncelleme Tarihi:

Contemporary İstanbul, 12nci edisyonu için geri sayım başladı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2017 16:17

Contemporary İstanbul, 12'nci edisyonu için geri sayım başladı

Haberin Devamı

İSTANBUL, (DHA)- TÜRKİYE’NİN ve dünyanın önde gelen galerilerinin, sanatçılarının, kurum ve kuruluşlarının yanı sıra, koleksiyonerleri ve sanatseverlerini İstanbul’da bir araya getiren Contemporary İstanbul'un 12'nci edisyonu için geri sayım başladı.

İstanbul’u ve Türk sanatını dünya piyasasıyla buluşturan CI, Akbank desteği ve Ferko, Yıldız Holding, Asya International Movers ve Türk Hava Yolları sponsorluğunda İstanbul Kongre Merkezi ve İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda 14-17 Eylül 2017 tarihleri arasında düzenlenecek. Bu yıl birçok sanat kurumunun ve galerisinin sergileriyle eş zamanlı olarak gerçekleşecek çağdaş sanat fuarı zenginleşen içeriği ile sanatseverler ile buluşacak.

CI, 12'nci edisyonunda 20'den fazla ilk defa katılan, toplam 74 galeri, yaklaşık bin 500 sanat eserini sergiliyor olacak. Amerika, İngiltere, İsviçre, İspanya, Fransa, Romanya, İran, İsrail, Çin gibi ülkelerden katılan galerilerin toplam 42’si yabancı olduğu etkinlikte yeni medya sanatçısı Ozan Türkkan’ı ağırlayacak olan Akbank Sanat Sergisi’nin yanı sıra, Ferko Signature için Refik Anadol’un özel olarak tasarladığı data painting eseri Wind of Istanbul da olacak. Fuarı ziyaret edecek çocukları da unutmayan Yıldız Holding, Ülker Çocuk Sanat Atölyesi ile küçük sanatseverleri de çağdaş sanata alıştırmaya çalışacak. Plugin yeni medya bölümünün “Natura Nova” başlıklı özel bir serginin yer alacağı Contemporary İstanbul'da, Güney Afrikalı sanatçı Ester Mahlangu’nun tasarladığı 12'nci BMW Art Car da sanatseverlerin karşısına çıkacak.  

Fuarın tartışma ve konuşma serisi CI Dialogues, bu sene 'hareket' konusunu sanatsal bakış açısıyla ele alacak. Konu, insanın günlük hayatının çekirdeğini oluşturan teknoloji, mimarlık, gıda gibi farklı disiplinlerin ilişkisinde tartışılacak. Program; ilgili konulardan önde gelen önemli isimleri davet ederek; akademisyenleri, mimarları, sanatçıları ve profesyonelleri, çağdaş sanatın güncel durumunu, diğer yaratıcı endüstrilerle ve hatta günlük yaşamla olan ilişkisini gözden geçirmek için bir araya getirecek.

Etkinlikteki paneller şu şekilde:

"Sanat Ve Teknoloji I: Gelecek Teknolojilerinde İnsan Estetiği

14 Eylül Perşembe 14:00 -15:30

Sanat Ve Teknoloji II: Yaratıcı Teknolojilerin Yeni Boşluğu Ve Bunun İnsan Yaşamı Üzerindeki Etkisi 14 Eylül Perşembe 16:00-17:00

Bloomberg HT’de Sanat Ve Koleksiyonerlik: Bir Sanatsal Hafiza Yaratimi: Sanat Koleksiyonu 14 Eylül Perşembe 17:30 -18:30

Sanat Ve Tat: Bileşik Tat Alma Sanatı 15 Eylül Cuma 14:00 -15:00

Sanat Ve Mimarlık: Boşlukta / Mekanda Hareket 15 Eylül Cuma 15:30 -16:30."

CI, 12'nci edisyonunun yenilikleri arasında Collectors’ Stories Kitabı da var. CI, 12. yaşını CI Yayınları’nın ilk kitabı olan “Collectors’ Stories” ile kutluyor. Türkiye’nin önde gelen 60 çağdaş sanat koleksiyonundan 120 eseri CI sırasında ilk kez bir araya getiren Collectors’ Stories projesi kapsamında Türkiye’nin önde gelen koleksiyonerlerinin kendi koleksiyonlarından seçtiği eserler geçen yıl fuar alanında bin 500 metrekareyi aşan bir alanda sergilenmişti. Collectors’ Stories sergisinin başarısı ile beraber 2017 yılında Collectors’ Stories Kitabı, Barbaros Reserve Bodrum Projesi’nin desteğiyle hayata geçecek. Collectors’ Stories kitabının dağıtımı uluslararası öncü sanat kurum ve kuruluşlarına yapılacak.

(FOTOĞRAF)

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!