ÇOMÜ'nün 25’nci yılına özel konser düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜnün 25’nci yılına özel konser düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 15:43

ÇOMÜ'nün 25’nci yılına özel konser düzenlendi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi’nin (ÇOMÜ) kuruluşunun 25’nci yıldönümüne özel bir konser düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Müzik Eğitimi Anabilim Dalı tarafından hazırlanan ve İlahiyat Fakültesi İçdaş Kongre Merkezinde gerçekleşen konsere, ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer ve eşi Aysun Acer, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dinçay Köksal, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Kelkit ve çok sayıda davetli katıldı.

Güzel Sanatlar Eğitimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alaattin Canbay tarafından hazırlanan konserde Öğr. Gör. Şef Tamer Bektaş yönetiminde ÇOMÜ Akademik Oda Orkestrası ve Öğr. Gör. Şef. Mete Gökçe yönetiminde Çok Sesli Koro da performanslarını sergiledi.

Kadınlardan oluşan müzik grubu 'Dina', kendilerine has tarzı ve enerjileriyle farklı kültürlerin farklı ezgileri ile konserde yer aldı. Çanakkale yerel halk müziği kültürünün de yansıtıldığı konserde performans sergileyen zeybekler, Hüseyin Armutoğlu ve Bülent Öncü ikilisi ile Çanakkale Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Kadın Halk Oyunları ekibi de seyircilerin beğenisini topladı. Öğr. Gör. Tamer Bektaş’ın Çanakkale için bestelediği “Dur Yolcu” isimli eser, Orkestra ve Koro tarafından ve ilk kez seslendirilirken, Doç. Kazım Çokoğullu tarafından da konsere özel olarak düzenlenen Neşet Ertaş’ın “Yalan Dünya” adlı eseri solo gitar ile seslendirildi.

Konserin sonunda Rektör Prof. Dr. Yücel Acer, sanatçılara teşekkür belgesi ve çiçek takdim etti.

ÇANAKKALE / DHA

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!