ÇOMÜ'den kısa kısa

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜden kısa kısa
Oluşturulma Tarihi: Şubat 25, 2016 14:00

- Romatoloji uzmanı ÇOMÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesinde göreve başladı

ÇANAKKALE (AA) - Romatoloji uzmanı Yrd. Doç. Dr. Barış Yılmazer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinde göreve başladı.
Yılmazer, romatologların iltihaplı eklem hastalıkları adı verilen romatoid artrit, ankilozan spondilit, behçet hastalığı, ailevi akdeniz ateşi gibi 200'e yakın hastalığın tanısının konması ve tedavisinin verilmesi konusunda uzmanlaşmış kişiler olduğunu belirtti.
Romatoloji uzmanlığının uzun bir eğitim dönemi gerektirdiğine işaret eden Yılmazer, "Bu konuda uzman olmak için 6 yıl tıp eğitimi, 4 yıl iç hastalıkları uzmanlığı eğitimi 3 yıl da romatoloji uzmanlığı eğitimi alınması gerekiyor. Bu da bir romatoloji uzmanının yetişmesi için uzun yıllara ihtiyaç duyulduğunu gözler önüne seriyor. Türkiye'de romatolog sayısı ülke nüfusu ve hasta sayısı dikkate alındığında çok yetersiz" dedi.
Yılmazer, romatizmal hastalıkların tedavisinde erken tanının önemli olduğunu, uygun tedaviyle olası hasarların önlenebileceğini kaydetti.
- Kadınlara kooperatifçilik eğitimi verildi
Bozcaada'da yaşayan ve el emeği ürünlerini değerlendirmek isteyen kadınlar, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Biga Meslek Yüksekokulu (MYO) tarafından düzenlenen kooperatifçilik konulu eğitime katıldı.
Biga MYO toplantı salonunda gerçekleştirilen eğitim, ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sibel Tan, Dr. Bengü Everest, Biga Kadın Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (BİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ayfer Baykal ve MYO Kooperatifçilik Programı öğretim görevlisi Muradiye Özel Ödül tarafından verildi.
Toplantıda, kadınlara "Kooperatif nedir? Ne değildir? Neden önemlidir? Türkiye'de ve dünyadaki uygulamaları nasıldır? Kooperatifçilik ilkeleri ve kadın kooperatifçiliğinin, Biga'daki örneği" konularında bilgi aktarıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!