ÇOMÜ’de “Türk Saanen Keçisi ve Tahirova Koyunu” çalıştayı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ’de “Türk Saanen Keçisi ve Tahirova Koyunu” çalıştayı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2017 14:43

ÇOMÜ’de “Türk Saanen Keçisi ve Tahirova Koyunu” çalıştayı yapıldı

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafından Türk Saanen Keçisi ve Tahirova Koyununu tanıtmak için “Türk Saanen Keçisi ve Tahirova Koyunu Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Çalıştaya, ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alper Dardeniz, Çanakkale İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Erdem Karadağ, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Koordinatörü Ümit Ortan, Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Ali Karabayır, ilgili oda başkanları, Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri ve çok sayıda yetiştirici katıldı.

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aynur Konyalı, Türk Saanen Keçisi ve Tahirova Koyununun Türkiye için önemine değindi. Çanakkale’nin damızlık Türk Saanen keçisi üretiminde Türkiye’de bir marka haline geldiğini belirten Aynur Konyalı, Tahirova koyununun da Ziraat Fakültesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalar sayesinde marka olma yolunda ilerlediğini kaydetti.

Konuşmalarının ardından, Çalıştay Prof. Dr. Türker Savaş moderatörlüğünde Türk Saanen keçisi ve Tahirova koyununu tanıtılması, sunumlar ve soru ve cevap bölümü ile sona erdi.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!