ÇOMÜ'de kadın hakları konuşuldu

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜde kadın hakları konuşuldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 07, 2016 12:59

ÇOMÜ'de kadın hakları konuşuldu

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÇOMÜKAM) tarafından Troia Kültür Merkezi'nde 'Kadın Hakları ve Uluslararası Hukuk' başlıklı konferans gerçekleştirildi.
Konferansa ÇOMÜ Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ve eşi Aysun Acer ile birlikte Çanakkale Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, Çanakkale Baro Başkan Vekili Hande Keskin Toprak, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süha Özden, ÇOMÜKAM Müdürü Doç. Dr. Gülgün Yazıcı, çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı. ÇOMÜKAM Müdürü Doç. Dr. Gülgün Yazıcı, kadın sorununun çözümü için kısa ve uzun vadede eylem planlarına ihtiyaç olduğunu belirterek en önemli ve en kısa vadeli çözümün kanunlar, cezai yaptırımlarla kadınların insanca hayat hakkını korumak olduğunu dile getirdi. Uzun vadeli çözümlerin ancak eğitim yoluyla sağlanabileceğinin altını çizen Yazıcı, ÇOMÜKAM'ın kurulduğu günden beri toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilinç ve farkındalık oluşturmaya yönelik etkinlikler düzenlediğini kaydetti.
Rektör Prof. Dr. Yücel Acer ise konferansta yaptığı sunumda insan hakları, kadın hakları, uluslararası hukuk, devletin genel yükümlülükleri, siyaset ve kamu hayatında ayrımcılığın önlenmesi, eğitim, istihdam, sosyal yaşamda kadın gibi pek çok konuya değindi. Kadın haklarının tüm dünyada nasıl uygulandığına dair bilgiler veren Acer, "Kadına yönelik şiddetin önlenmesine dair ciddi adımlar atılan ülkemizde kadına insan haklarının tanınması için önemli mevzuat düzenlemeleri yapıldı. Ülkemizde 2000'li yılların başından itibaren anayasa ve kanunlarda ciddi dönüşümler oldu, kadın erkek arasındaki eşitsizliği teşvik eden cezaları ortadan kaldıran düzenlemeler yapıldı" diye konuştu.
Prof. Dr. Yücel Acer'in ÇOMÜ'deki kadın çalışmaları hakkında bilgiler verdiği sunumunun ardından soru cevap kısmı ile konferans sona erdi.

Mustafa SUİÇMEZ / ÇANAKKALE, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!