ÇOMÜ 21 basamak yükseldi

Güncelleme Tarihi:

ÇOMÜ 21 basamak yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 11:35

ÇOMÜ 21 basamak yükseldi

Haberin Devamı

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı'nın açıkladığı Türkiye'deki en iyi üniversiteler sıralamasında, 130 üniversite arasında 34'ncü sırada yer aldı.

Türkiye'deki üniversiteleri akademik performanslarına göre sıralayan ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan University Ranking by Academic Performance (URAP) Araştırma Laboratuvarı, 2016-2017 dönemi Türkiye'nin en iyi üniversiteleri sıralamasını açıkladı. URAP Türkiye sıralamasında, üniversiteleri sıralarken üniversitelerin makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel doküman sayısı, doktora mezun sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı gibi göstergeler kullanıldı. URAP TR 2016-2017 Türkiye sıralamasında ilk sırada önceki yıllarda olduğu gibi ODTÜ yer alırken, Hacettepe Üniversitesi ikinci, İstanbul Üniversitesi ise üçüncü sırada yer aldı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) ise 130 üniversite arasında 493.22 puanla üniversiteler genel sıralamasında 34'üncü sırada kendine yer buldu.

ÇOMÜ, 2015-2016 dönemine göre dört, 2014-2015 dönemine göre ise 21 basamak yükselerek büyük bir başarı gösterdi. Diğer yandan ÇOMÜ, Tıp Fakültesi olan üniversiteler genel sıralamasında 26'ncı sırada, devlet üniversiteleri genel sıralamasında ise 95 üniversite arasında 30'ncu sırada bulunuyor.

URAP'ın, yükseköğretim kurumlarını akademik başarıları doğrultusunda değerlendirirken sıralamada Web of Science/InCites ile YÖK'ün yayınladığı verileri kullanıldığı bildirildi.

ÇOMÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan, Yükseköğretim Yürütme Kurulu'nun 08.06.2016 ve 15.06.2016 kararı ile ÇOMÜ'de, yeni programların açılmasına izin verildi. Buna göre ÇOMÜ bünyesinde, Aile Danışmanlığı Tezli Yüksek Lisans Programı (Disiplinlerarası), Maliye Doktora Programı, Resim Sanatta Yeterlilik Programı,Yerel Yönetimler, Kent ve Çevre Politikaları Tezli Yüksek Lisans Programı, Uluslararası İşletmecilik Tezli Yüksek Lisans Programı gibi Lisansüstü Programlar ile Ön Lisans Programı olan Yenice Meslek Yüksekokulu Adalet Programı açılacağı bildirildi.

Burak GEZEN / ÇANAKKALE, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!