Çökelek kamyonuyla geldi işadamı oldu

Güncelleme Tarihi:

Çökelek kamyonuyla geldi işadamı oldu
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2016 11:10

Çökelek kamyonuyla geldi işadamı oldu

Haberin Devamı

PARASI olmadığı için İzmir'e çökelek kamyonunda gelen Hüseyin Ünal, şimdi 50 işçiye istihdam sağlayan bir işadamı. Ünal, genç girişimcillerden cesaretle olmalırını istedi.

Çiftçi bir ailenin çocuğu olduğunu dile getiren Hüseyin Ünal, 17 yaşında iken Antalya'nın Serik ilçesinden otobüs parası olmadığı için İzmir'e çökelek taşıyan bir kamyon ile geldiğini açıkladı. Köyünde olduğu gibi İzmir'e geldiğinde de çalışkan kimliğini ortaya koyduğunu ifade eden Ünal, "İlk girdiği amcaoğlunun otomobil yedek parça satan iş yerinde kısa sürede sistemi öğrendim. Hem okudum hem çalıştım. Doğruluk ve dürüstlükten hiç ayrılmadım. Bunun da mükâfatı hiç sermayem yok iken, verdiğim güven ile aldığım işlerle büyüyerek oldu" dedi. Bugün 50 kişiye iş vererek Otokar Yetkili Servisi sahibi olduğunu belirten Ünal, "Her zamanki gibi çalışanlarımdan bile daha fazla mesai harcayarak iş yaşamını sürdürüyorum. 40 yıllık iş yaşamımız durmadan büyüyerek devam ediyor" diye konuştu.

TESADÜFLER KAPISINI ÇALDI

Amcaoğlunun yanında 10 yıl çalıştıktan sonra bir ortak ile yeni bir iş kurmak için yollarını ayırdığını ifade eden Ünal, "1.Sanayi Sitesi'nde İzmir Fiat adında bir firma kurduk. 8 aylık beraberlikten sonra ortağım Saadettin Ünlü ile ticari olarak anlaşamayacağımızı anladık ve arkadaşça ayrıldık. Ardından 1988 yılının Haziran ayında 1. Sanayi Sitesi'nde 25 metre karelik küçük bir dükkan tuttum. Zaten 5 bin lira olan sermayemin 3 bin lirasını kiraya verdim" dedi. Dükkanın badanasını bile eşiyle birlikte yaptığını dile getiren Ünal, "İçerisi boş görünmesin diye raflara boş kutular yerleştirdik. Eski garajın orada olmamız sayesinde çok güzel işler yaptık. Bir gün Petrol Yağ firmasının sahibi Rolan Bey geldi ve bana 'bayiim olur musun' diye sordu. 'Para istemiyorum, sattıkça ödersin' dedi. Bu sayede önemli bir ivme yakaladık. İşimizi iyi yapmamız ve piyasaya verdiğimiz güvenle birçok işbirliğine gittik" diye konuştu.

HALKA HİZMET ETTİK

90'lı yıllarda Demokratik Sol Parti'de (DSP) siyaset yapan arkadaşlarının kapısını çaldığını ve siyasete davet ettiklerini dile getiren Ünal, "Seni Bornova DSP meclis üyesi yapacağız dediler. Ben 'yeni dükkan açtım ilgilenemem' dedim. 'Geleceksin' diye ısrar etiler. Son dakikada aday oldum. Kontenjan adayı olmuşum. O yıl Ahmet Piriştina birinci sırada ben kontenjan 1. sıradayım. Seçimler oldu. Bornova ve Büyükşehir Meclis üyesi oldum. Göreve başladık. İzmir'in tarihine geçecek İzmir Metrosu, Tahtalı Barajı, Büyük Kanal gibi projelerin hepsinde imzamız var. Böylece halka hizmet etme gururunu da yaşadık" dedi.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF



 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!