Çocukta göz sulanmasını hafife almayın

Güncelleme Tarihi:

Çocukta göz sulanmasını hafife almayın
Oluşturulma Tarihi: Eylül 11, 2015 13:41

Çocuklarda doğuştan itibaren meydana gelen göz sulanmasının hafife alınmaması gerektiğini belirten Dünyagöz Ankara’dan Doç. Dr. Altuğ Çetinkaya, “Bunun sebebi göz yaşı kanal tıkanıklığı olabilir” dedi.

Haberin Devamı

Ana rahminde göz yaşı kanalının ağzının zarla kapalı olduğunu ve genellikle doğum sırasında veya doğumdan birkaç gün sonra açıldığını belirten Dr. Çetinkaya, bu zarın açılmadığı durumlarda ya da gelişimsel problemlerin varlığında ortaya çıkan tıkanıklıkların gözde sulanma ve çapaklanmaya neden olduğunu ifade etti. Çetinkaya, şunları söyledi:
“Yeni doğanların yaklaşık yüzde 5 ile 10’unu etkileyen bu durum genellikle geçicidir ve uygun göz damlaları, doğru biçimde uygulanan masaj yardımıyla yüzde 90’lara varan oranlarda tedavi edilebilir. Ancak 1-1.5 yaşına kadar düzelmeyen tıkanıklıklarda sonda uygulaması, daha ileri yaşlarda tüp veya balon uygulaması gerekebilir, tedavide gecikme olması durumunda ise daha büyük ameliyatlara ihtiyaç duyulabilir.”
Çetinkaya, sulanma şikayetlerinin sorunsuz biçimde tedavi edilebileceğini belirterek mutlaka 1 yaşından önce bu konuda uzman doktorlara başvurulması gerektiğini vurguladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!