Çocuklar 'Teknoloji Atölyesi'ni sevdi

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar Teknoloji Atölyesini sevdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2017 15:49

Çocuklar 'Teknoloji Atölyesi'ni sevdi

Haberin Devamı

Nedim KOVAN/ORDU, (DHA) - ORDU Altınordu Belediyesi tarafından geçen yıl açılan Teknoloji ve Tasarım Atölyesi çocukların hayal dünyasını ahşaba ve robotik ürünlere yansıtmaya imkan sağlıyor.
Altınordu Belediyesi tarafından Taşbaşı Mahallesi'nde geçen yıl hizmete açılan Teknoloji ve Tasarım Atölyesi çocukların büyük ilgisini çekti. Ahşap boyama, teknolojik ve klasik oyuncakların yapıldığı atölyede, Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği ile yapılan proje kapsamında geleneksel doğal oyuncarlar çocuklar tarafından gün yüzüne çıkıyor.
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, atölyeyi ziyaret ederek, çocukların oyunlarına eşlik etti. Hayata geçirilen proje ile çocukların birçok olumsuz davranıştan uzaklaştığını belirten Başkan Tekintaş, “Altınordu Belediyesi olarak Karadeniz Ekolojik Kalkınma Derneği ile ortak yürüttüğümüz  'Geleneksel Çocuk Oyuncaklarının Üretilmesi Projesi'nin uygulandığı Teknoloji ve Tasarım Atölyemizi ziyaret ederek yapılan oyuncakları görme fırsatı yakaladık. Geçmişten gelen pek çok oyun ve oyuncağımız hayatımıza yansımaya devam ediyor. Çocuklarımızın birlikte grup çalışması yaparak kaynaşması ve kendi oyuncuklarını yaptıklarında yaşadıkları sevinç bizi çok mutlu ediyor. Çocuklarımızın geçmişte oynanan oyuncaklarla buluşması ve onları tanıması bizim için son derece önemli. Bu sayede çocuklarımızı internet bağımlılığından ve psikolojilerini olumsuz etkileyen oyun ve oyun guruplarından uzaklaşmalarına olanak sağlıyoruz. Tüm bu çalışmalarla çocuklarımızın arkadaşlık ilişkilerinin ve sosyal hayatlarının geliştirilmesine katkı sağlanıyor" dedi.
Başkan Engin Tekintaş, projenin gerçekleşmesinde emeği geçenlere de teşekkür etti.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!