'Çocuklar, bilinçli yetiştirilmeli'

Güncelleme Tarihi:

Çocuklar, bilinçli yetiştirilmeli
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 15:35

'Çocuklar, bilinçli yetiştirilmeli'

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Zafer Çetin, down sendromlu çocukların gelecek yaşantıları açısından bebekliklerinden itibaren bilinçli yetiştirilmeleri gerektiğini söyledi.

21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü nedeniyle açıklama yapan Doç. Dr. Çetin, down sendromlu çocukların, öğrenme ve kavrama yetenekleri kısıtlı olduğundan, gelecek yaşantıları açısından bebekliklerinden itibaren, bilinçli yetiştirilmeleri gerektiğini kaydetti. Doç. Dr. Çetin, şunları söyledi:

"Down Sendromu, hücrelerde 21 numaralı kromozomun tümünün ya da bir kısmının üç kopya halinde olmasından kaynaklanan bir kromozomal düzensizliktir. Down Sendromunun, insanlarda en yaygın olarak görülen kromozomal düzensizliklerden birisi olup her bin yeni doğan bebekten birinde görülüyor. İlk kez 1866 yılında İngiliz doktor Langdon Down’ın sendromun fiziksel bulgularını kesin olarak tanımlamış olmasına rağmen, Down Sendromunun 21 numaralı kromozomun üç kopya halinde olmasından kaynaklandığının belirlenmesi ancak 1957 yılında gerçekleşmiştir."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!