Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk Koruma Koordinasyon Kurulu toplandı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 17:27

Haberin Devamı

GÜMÜŞHANE (AA) - Çocuk Koruma Kanunu'na göre verilen koruyucu ve destekleyici tedbir kararlarının uygulanmasına yönelik İl Koordinasyon Kurulu aralık ayı toplantısı, Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleştirildi.

Vali Yücel Yavuz başkanlığında yapılan toplantıda, koruma ve barınma altında bulunan çocukların durumları görüşülerek Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce uygulanan tedbir kararları değerlendirildi.

Gümüşhane il merkezi ve ilçelerinde, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu çerçevesinde karşılaşılan sorunların da görüşüldüğü toplantıda, kurul üyelerinin görüş ve önerileri alındı.

Toplantıda konuşan Vali Yavuz, 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nun, belirli durum ve şarttaki çocukların devlet tarafından koruma altına alınması konusundaki esasları belirleyen bir kanun olduğunu belirterek, "Çocuklarımızın korunması konusunda, kanun ve mevzuat açısından her türlü tedbir alınmıştır ancak bunların uygulanması konusunda da özverili çalışmalar yapılması gerekmektedir. Eğer zor durumdaki bir çocuğumuz dahi kanunda öngörülen tedbirlere tabi tutulmadan şu anda kötü şartlarda yaşıyorsa bunun vebali hepimizin üzerinedir" dedi.

Haberin Devamı

Anne babası hasta veya evlatlarını bakmak konusunda yetersiz çocukların, kötü ve zor şartlarda büyümek durumunda kaldığına değinen Vali Yavuz, bu gibi konulardan öncelikle mahalle muhtarlarının haberdar olması gerektiğini kaydederek, "Böyle hassas bir konunun, ekonomik ve sosyal destekle aile içerisinde, çocuğun ortamının iyileştirilmesiyle çözülmesi en güzel olanıdır ama eğer bu sağlanamıyorsa Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğümüzde çocuklarımızın huzur ve güven ortamında en iyi şekilde yetiştirileceğini tüm vatandaşlarımızın bilmesi gerekiyor ve bu konuda bilinçlendirilmeleri de bizlerin görevi" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!