Çocuk istismarına çözüm Aydın'dan

Güncelleme Tarihi:

Çocuk istismarına çözüm Aydından
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2016 02:12

AYDIN Valisi Ömer Faruk Koçak, çocuk istismarına karşı yapılacak çalışmalar kapsamında çocuk izleme merkezi kurulacağını söyledi.

Haberin Devamı

Aydın Barosu Başkanı Avukat Gökhan Bozkurt ve Baro Genel Sekreteri Avukat Anıl Yetişkin, geçen hafta göreve başlayan Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak’ı ziyaret etti. Görüşmede çocuk istismarı konusu üzerinde duruldu. Baro Başkanı Bozkurt, çocuk istismarcılarının cezalandırılmasından ziyade, istismarın önüne geçilmesi gerektiğini vurguladı. Vali Koçak da, “İstismar, önlenebilir bir şeydir. Önleme konusunda en önemli araç farkındalıktır. Koruma dediğimiz kısım ondan sonra gelir” diyerek şunları söyledi;

BU KONUDA ÇALIŞTIK

Sağlık Bakanlığı müsteşar yardımcılığım döneminde, şimdiki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı ile, uzun bir çalışma yaptık. Çocuk izleme merkezlerinin kurulmasını müsteşar yardımcısıyken birlikte planladık. Olay başladıktan sonra, çocuklar bir travma yaşıyor. Kolluk ifade alıyor. Savcı ifade alıyor. Mahkemede ifade alınıyor. Çocuklar, suça sürüklenen çocuk gibi muamele görüyor. Bunun için çocuk izleme merkezlerini oluşturduk. Burada açacağız inşallah” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!