Çocuk istismarı masaya yatırıldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk istismarı masaya yatırıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2017 12:05

Çocuk istismarı masaya yatırıldı

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Barosu Çocuk Hakları Merkezi ile Şehit ve Gazi Çocukları Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği işbirliğinde, 'Çocuk istismarı ve hukuki boyutları' konulu panel düzenlendi.
20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen panelde, çocuk istismarı türleri, istismarı önlemenin yolları, çocuğun cinsel istismarının hukuki boyutu ve suç sayılan davranışlar masaya yatırıldı. Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen panele şehit ve gazi çocukları ile aileleri katıldı. Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ayşen Ruşen Ayılgan, Dernek İl Temsilcisi Uzman Gülcan Boyraz ve Psikolog Danışman Kubilay Köksal'ın sunum yaptığı panelde, istismar konusu her yönü ile tartışıldı.
Mağdur olan çocukların travma yaşamadan dinlenmeleri için kurulan Çocuk İzleme Merkezleri’nin önemini anlatan Çocuk Hakları Merkezi Başkanı Ayılgan, ''Mağdur olan çocuklar artık karakollarda dinlenmiyor. Çocuk izleme Merkezleri'ne sivil araçla gönderiliyor. Burada çocuklarımız savcı, psikolog ve avukatlarımız tarafından dışarıdan dinleniyor. Mağdur olan çocuklar mahkemeye çıkmadan adliyede adli görüşme odalarında dinleniyor. Yani çocuklarımızın ev ortamında dinlenerek travma geçirmesinin önüne geçilmiş oluyor. Çocuk İzleme Merkezleri Türkiye’de, Mersin’de de olmak üzere 23 ilde kuruldu. Diğer illerde de en kısa zamanda açılmasını diliyoruz'' dedi.
Gazi Çocukları Eğitim Kültür ve Spor Kulübü Derneği İl Temsilcisi Gülcan Boyraz ise, çocuk ihmali ve çocuk istismarı’ hakkında bilgiler verdi. Fiziksel, eğitimsel ve duygusal ihmal konuları ile ihmalin çocuklar üzerindeki etkisini anlatan Boyraz, çocuk istismarının risk faktörleri konusunda da katılımcıları bilgilendirdi. Konuşmaların ardından panelistler gençlerin sorularını yanıtladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!