Çocuk destek istasyonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Çocuk destek istasyonu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2017 21:40

Nisan 2016’da, çocuklar ihmal ve istismara karşı yerelde korumak ve çocuk haklarının en iyi şekilde uygulanabilmesi için kurulan Bakırköy Çocuk Masası, ‘Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu’nun açılışını yaptı.

Haberin Devamı

Bakırköy Belediyesi, Bakırköy Kaymakamlığı, Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği işbirliğiyle gerçekleşen Çocuk Masası’nın bu yeni girişiminde birçok doktor, psikolog, avukat, sanatçı, sosyolog ve akademisyen görev yapacak. Mahallelerdeki muhtara bizzat başvuruda bulunabilecek olan çocuklara, madde bağımlılığıyla mücadele, aile içi iletişim, hukuki destek, eğitim-okul danışmanlığı gibi alanlarda yardımcı olunacak.

“Dünya Çocuklar Hakları Günü” olan 20 Kasım tarihinin hemen ertesinde açılan Bakırköy Çocuk Masası Sağlık ve Sosyal Çocuk Destek İstasyonu’nun açılış töreni Çocuk Hakları Zirvesi ve Kalkınma Derneği Başkanı Ebrize Çeltikçi’nin konuşmasıyla başladı. Türkiye’de nüfusun yüzde 30’unun çocuk olduğuna dikkat çeken Çeltikçi, bugün çocuklara dair her ihmalin Türkiye’nin geleceğindeki eksiklik olacağını söyledi. Çeltikçi, ayrıca çocukların haklarını öğrenmelerinin, başkalarının haklarına da sahip çıkan birer sorumlu vatandaş olmalarıyla ilişkili olduklarını söyledi. Açılışta söz alan Bakırköy Belediye Başkanı Dr. Bülent Kerimoğlu da yaklaşık iki yıldan beri sürdürdükleri çalışmaların bu istasyonla ete kemiğe büründüğünü söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!