Çobanların su hasreti bitti

Güncelleme Tarihi:

Çobanların su hasreti bitti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 11:39

Çobanların su hasreti bitti

Haberin Devamı

 

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA) - BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde 60 nüfusun yer aldığı Karaenik mevkiine belediye tarafından su hattı çekilerek, 30 yıldır süren su hasreti sona erdirildi.

Ağlasun'a yaklaşık 4 kilometre uzaklıktaki Karaenik mevkiinde çobanlıkla uğraşan ailelerin su ihtiyacının giderilmesi için Ağlasun Belediyesi tarafından su şebekesi döşendi. Uzun yıllardır susuzluk çeken aileler su sorununun çözülmesinden mutlu olduklarını belirtti.

Çoban 64 yaşındaki Nuri Gökberber, "Karaenik mevkiinde 30 yıldır çobanlık yapıyorum. Bölgemiz 30 yıldır susuzluk ile mücadele ediyor. İçecek suyumuz yoktu, hayvanlarımıza verecek suyumuz yoktu, tarlalarımızı sulayacak suyumuz yoktu. Traktörlerimize taktığımız tankerlerle su ihtiyacımızı karşılıyorduk. Umutlarımız kurumuştu. Ağlasun Belediyesi'nden ve Belediye Başkanı Aydın Kaplan'dan Allah razı olsun. 30 yıldır kuruyan umutlarımızı su getirerek yeşillendirdi. Artık çobanlarımız, hayvanlarımız ve tarlalarımız susuzluk çilesinden kurtuldu" dedi.

Belediye Başkanı Aydın Kaplan da "İlçemizin 4 kilometre doğusunda bulunan Karaenik mevkiindeki çobanlarımızın 30 yıldır süren susuzluk sorununu çözdük. Su hayattır. Su medeniyettir. Çobanlarımız, hayvanları ve bahçeleri susuzluktan kurumuştu. Belediye olarak çobanlarımızın ve etrafta bulunan tarla bahçe sahiplerinin susuzluk sorununu çözerek umutlarını da, hayvanlarını da yeşerttik. Sadece çobanlarımızın değil kuş kurtta sudan yararlanacak. Hayırlı olsun" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!