Cityscape Dubai Fuarı

Güncelleme Tarihi:

Cityscape Dubai Fuarı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2014 15:35

Haberin Devamı

Cityscape Dubai Fuarı
Cityscape Dubai Fuarı
Cityscape Dubai Fuarı

Cityscape Dubai Fuarı
Cityscape Dubai Fuarı
Cityscape Dubai Fuarı
Cityscape Dubai Fuarı

DUBAİ TÜRKLERE YARADI

Dubai’de gerçekleşen Cityscape Global Emlak Fuarı’na 31 Türk gayrimenkul firması katıldı. 3 gün süren fuarda talep toplayan firmalar şimdi Ortadoğulu yatırımcıyı Türkiye’ye çağırıp satış yapacak.

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul etkinliği olarak kabul edilen Cityscape Global’de Türk firmaları şov yaptı. 21-23 Eylül tarihleri arasında Dubai World Trade Center’da gerçekleşen fuara 31 Türk firması katıldı. İstanbul başta olmak üzere Türkiye genelindeki konut ve ofis projelerini tanıtan firmalar, Körfezli yatırımcıların beğenisini topladı. Fuar boyunca alım taleplerini değerlendiren ve iş birlikleri için Ortadoğulu yatırımcılarla görüşen firmalar fuar sonrası satış için harekete geçti. Türk inşaat patronları, önümüzdeki günlerde Ortadoğulu yatırımcıları kendi ülkelerinde ağırlayarak projeleri yerinde görmelerini sağlayacak.

Cityscape’nin verimli geçtiğini belirten gayrimenkul sektörü temsilciler, yabancıya satış potansiyelini yükseltebilmek için bu tip organizasyonlara ihtiyaçları olduğuna dikkati çekti. Türkiye’nin de Fransa’da düzenlenen Mipim ve Dubai’deki Cityscape gibi etkili gayrimenkul buluşmalarına imza atılması gerektiğini vurgulayan sektör temsilcileri, “Dubai fuarı Fransa’daki fuardan da daha etkili oldu. Ortadoğulu yatırımcının kendini Türklere yakın hissetmesi bunda etkili oldu. Biz de ülkemizde bu tip organizasyonlar düzenleyerek yabancı satışını arttırmalıyız” dedi. Dubai’den memnun ayrılan firmalar bir sonraki yıl için yerlerini ayırttı.

Fuara ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra en fazla katılımı Türk inşaat firmaları sağladı. Cityscape Global’de katılımcı Türk inşaat firmaların sunduğu projelerinin büyüklüğü de dikkat çekti. Fuarda Kuzu Grup, 2.7 milyar dolarlık projesini Türkiye’den önce yabancıların beğenisine sundu. Dap Yapı Kartal sahilde, hızlı treni ve marinasıyla öne çıkan projesinin yeni etabını satışa sunarken, İş GYO’da yine Kartal’da 305 milyon dolarla hayata geçireceği gayrimenkul projesine ait ilk bilgileri bu fuarda paylaştı. Ağaoğlu Şirketler Grubu, İstanbul Finans Merkezi maketiyle dikkat çekerken, şirket fuarın ilk günü Maslak 1453 projesinden blok satış yaptı. Garanti Koza Esenyurt’taki 5 bin konutluk Koza Park projesinin maketiyle öne çıkarken, Dumankaya İnşaat İstanbul’un farklı bölgelerindeki 5 konut projesini yabancı yatırımcılara tanıttı. Kimi inşaat firmaları da fuarda stant açmasa da bireysel ziyaretlerde bulunarak bağlantılar sağladı ve Ortadoğu’nun nabzını ölçtü.

Haberin Devamı

ARAPLARIN GÖZÜ KARTAL’DA
Kartal’da hayata geçirdiği İstMarina gayrimenkul projesini Dubai’de fuarda tanıtan Dap Yapı, projeyle ilgilenen yatırımcıları Kartal’a getiriyor.
Dap Yapı, Emlak Konut GYO ile İstanbul Kartal’da hayata geçirdiği İstMarina gayrimenkul projesinin 2. etabını Dubai’deki emlak fuarında görücüye çıkardı. Projenin ilk etabındaki 1000 konutun 950 tanesini 45 günde satan şirket, 500 konutluk 2. etabı Dubai’de satışa çıkardı. Kartal sahildeki projesinin Körfezli yatırımcıdan yoğun ilgi gördüğünü belirten Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “ Fuarda projemizle yakıdan ilgilenen yatırımcıları bayramda İstanbul Kartal’da ağırlayacağız. Yatırımcılar projeyi yerinde görüp alım kararını verecek” dedi. Fuara sıcak satış yapmaktan çok, İstanbul’u tanıtmak için katıldıklarını belirten Yılmaz, önümüzdeki yıl da Dubai’deki fuarda yer alacaklarını dile getirdi.
2016’da Teslim
Sahile 500 metre cephesi olan İstMarina,’da 1463 konut yer alıyor. Konut, ofis, otel, hastane ve okulun yer alacağı projede hem hızlı tren olacak, hem de helikopter pisti. Denizden ulaşımı isteyenler için de deniz taksi iskelesi ve deniz uçağı pisti bulunacak. Projenin 2016 yılında tamamlanması bekleniyor.
Kartal Değerleniyor
Avrupa yakası için Boğaz hattı ne ifade ediyorsa, Anadolu yakası için de Kartal-Maltepe hattının aynı öneme sahip olduğunu belirten Ziya Yılmaz, “Sahil şeridinde yapılan düzenlemeler, bölgenin değerini artırıyor. Anadolu yakasında birinci derece merkez oluşturma vizyonuyla geliştirilen Kartal Kentsel Dönüşüm Projesi’yle İstanbul için, uluslararası ilgi odağı bir iş ve yaşam merkezi oluşturuluyor. Bu merkez metro, Marmaray ve deniz ulaşımı ile İstanbul’un tüm alanlarına, Sabiha Gökçen Havalimanı ile yurtiçi ve yurtdışına bağlanıyor. Kartal, parkları, otelleri, restoranları, kültürel alanları, yat limanı ve marinasıyla adeta bir metropole dönüşüyor. İstMarina, tüm bu oluşumların odağında yer alıyor” dedi.
Satışlar Artıyor
2014’te, yabancıların Türkiye’deki konut alımında geçtiğimiz yıla kıyasla büyük bir artış yaşandığını belirten Ziya Yılmaz, “2013 yılının ilk beş ayında yabancılara Türkiye’de 4451 konut satılırken bu rakam bu yılın aynı döneminde yaklaşık 7000 oldu. Bu da yüzde 53’e varan bir artış anlamına geliyor. Türkiye’den en çok gayrimenkul alanların başında Orta Doğu ve Rus vatandaşları geldi. Bu satış oranları Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından Dubai Citysape Fuar’ına katılmamıza bizi teşvik etti. Araştırmalara göre, Türkiye’deki konut fiyatları bir süre sonra dünyadaki metropollerde bulunan konut fiyatlarıyla eşitlenecek” dedi.
SUUDILERDEN ORTAKLIK TEKLİFİ
Dubai Cityscape emlak fuarına katılan Dumankaya İnşaat yabancı fon ve şirketlerle ortaklık için masaya oturdu. Suudi Arabistanlı bir şirketten ortaklık teklifi aldıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “İstanbul’da otel yatırımı istiyorlar. Biz de ortaklığa sıcak bakıyoruz” dedi.
Cityscape Global emlak fuarı sıcak satışın yanında yabancı yatırımcılarla ortaklık ve işbirlikleri açısından da verimli oldu. Fuarda Ortadoğulu, Avrupalı ve Amerikalı fon ve şirketlerle görüşmeler yaptıklarını belirten Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Fuar sıcak satıştan çok uzun vadeli ortaklık için önemli. Biz de büyük şirketlerle görüştük. Suudi Arabistanlı bir firma İstanbul’da arsa alıp otel yatırımı planlıyor. Davetleri üzerine bayram sonrası Cidde’ye gideceğiz” dedi.
Temsilcilik Açacak
Türkiye’nin Ortadoğu pazarında kendini ispat etmesi ve güven kazanması ile yabancıya satışların aratacağını belirten Dumankaya, “Dubai fuarını hep önemsiyorduk ama bu sene gerçek anlamda ilgi alanımıza girdi. Seneye yapılacak fuara katılmak için şimdiden yerimizi ayarladık” dedi. Fuardan aldıkları olumlu dönüşler sonrası Dubai’de temsilcilik açma planına hız kazandırdıklarını belirten Dumankaya, 2015 yılında temsilciliğin faaliyete geçeceğini belirtti. Dumankaya, lansmanını ilk kez Dubai’de yaptığı hi-Fit Apart Kule projesinin yanı sıra, 23 Eylül’de son bulan fuarda Dumankaya Horizon, Dumankaya Ritim İstanbul, Dumankaya Miks, hi-Fit ve Dumankaya Mozaik projelerinin de tanıtımını gerçekleştirdiklerini söyledi.
Katılım Artacak
Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul etkinliği olarak bilinen Cıtyscape Global Emlak Fuarına ev sahibi Birleşik Arap Emirlikleri’nden sonra en fazla katılım Türkiye’den oldu. Birleşik Arap Emirlikleri’nden 179 firma, Türkiye’den ise 31 firma fuarda yerini aldı. Türk gayrimenkul yatırımcılarının bir kısmı da stant açmasa da fuara ziyaret ederek bilgi aldı. Katılımcı firmaları satış ve işbirliklerinden memnun olduklarını söyleyen Uğur Dumankaya, “Seneye 50’den fazla Türk firması fuarda yer alacak” dedi.
YABANCI İSTANBUL’DA YAŞAMAK İSTİYOR
21-23 Eylül 2014 tarihleri arasında, Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen Cityscape Global emlak fuarına katılan Eroğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “Arap yatırımcılar İstanbul’u çok seviyorlar ve İstanbul’u artık sadece yatırım olarak görmüyor, oturum amaçlı konut alıyorlar” dedi.
Eroğlu Gayrimenkul 21-23 Eylül 2014 tarihleri arasında, Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde gerçekleştirilen Cityscape Global’da dünyanın dört bir yanından gelen yatırımcılarıyla buluştu. Fuarda yerini alan Eroğlu Gayrimenkul İstanbul Seyrantepe’deki Skyland İstanbul, Bursa’nın yeşil ilçelerinden Nilüfer’deki Harmony Towers ve İstanbul’daki Platform Merter Residences & Suites projelerini yabancılara tanıttı.
Talep Memnun Etti
Fuarda beklentilerinin üzerinde talep aldıklarını belirten Eroğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Eroğlu, “En çok satışı Skyland İstanbul projemizde gerçekleştirdik. Türkiye’ye, bilhassa İstanbul’a Arap yatırımcılardan büyük bir talep var. Arap yatırımcılar İstanbul’u çok seviyorlar ve İstanbul’u artık sadece yatırım olarak görmüyor, oturum amaçlı konut alıyorlar. Biz geçen yıl da bu fuarda yer aldık; buradaki yatırımcılar projelerimizi biliyorlar. Bu yıl da karşılaştığımız ilgiden çok memnunuz. Mühim olan şirketlerin çok yüksek cirolar yakalaması değil, işin doğrusunun yapılması” dedi.
Türkiye’de Fuarcılık Gelişmeli
Fuarların yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekme konusunda etkili bir çalışma olduğunu belirten Eroğlu, “ Projelerimize, gösterilen ilginin bir sebebi de bu. Bu tür fuarlar Türkiye’de de yapılıyor ancak henüz yeterli olduğunu düşünmüyorum. Bu konuda yapacak daha çok işimiz var” dedi.
Kapadokya’dan Esinlendi
Tasarım şirketi Broadway Malyan’ın Kapadokya’nın peri bacalarından esinlenerek tasarladığı Skyland İstanbul, rezidans, iş kuleleri, otel ve alışveriş merkezinden oluşuyor. Proje, havaalanları, metro istasyonu, köprü ve ana yollara yakınlığı ile yaklaşık 12 bin kişiyi buluşturan hareketli bir merkez olacak. Bursa’da Uludağ manzarası gören Harmony Towers 23 ve 18 katlı iki kuleden oluşuyor. İstanbul’un ana arterlerinden biri olan E-5 üzerinde konumlanan Platform Merter Residences & Suites projeidnde ise toplantı ve konferans salonları, 5 yıldızlı otel konseptiyle tasarlanmış rezidanslar, alışveriş ve spa merkezi bulunuyor.
5000 KONUTLUK MAKETLE ARAPLARI TAVLADI
Garanti Koza İnşaat Dubai’de gerçekleşen Cityscape Global emlak fuarında 5000 daireden oluşan Kozapark projesinin maketiyle ilgi çekti.
Bu yıl ikinci kez Dubai Cityscape fuarına katılan Garanti Koza, İstanbul’daki Koza Park ve Sofya’daki Grand Koza projelerinin tanıtımını yaptı. Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Serhan Baykal, Esenyurt’ta konumlanan Koza Park projesinde dünyanın en büyük tenis akademisinin yer alacağını söyledi. Şirket, Koza Park projesinin dev maketi ve Bulgaristan’da konumlanan karma proje Grand Kanyon ile yabancı yatırımcıların dikkatini çekti. Dev ışıklı maketleri ve 225 metrekare stant tasarımıyla projelerini ön planda tutan şirket fuardan mutlu ayrıldı.
Tam Kat İstiyorlar
Serhan Baykal, Cityscape fuarının şirketin gelişme profilinde önemli bir rol oynadığını ve bu fuar ve sonrasında yoğun ilgi gördüklerini, gelecek yıl çok büyük sürprizler ve yeni projelerle yine Cityscape fuarında olacaklarını belirtti. Garanti Koza İnşaat Pazarlama Müdürü İrem Koşal, Esenyurt projelerindeki 150 daire için talep aldıklarını, 2 proje içinde kat bazında alım yapmak isteyenler olduğunu söyledi.
Esenyurt’a Tenis Akademisi
Esenyurt’ta 7 blok halinde inşa edilen Kozapark projesinde 5000 rezidans daire yer alıyor. 200 dönüm arazi üzerinde yükselen projenin 2017’de tamamlanması planlanıyor. Projede 40 dönüm yüzülebilir suni göl, 100 dönüm yeşil alan ve 63 kortlu, 8 bin kişi kapasiteli tenis akademisi bulunuyor. Projede 100 bin dolar ile 1 milyon dolar arasında değişen ve 1+1’den 5+1’e kadar farklı yaşam alanları sunan daire seçenekleri yer alıyor. Altı bloğun satışları tamamlanırken, son blokta satışlar devam ediyor.
Sofya’ya Karma Proje
Alışveriş merkezi, rezidans ve otel konseptindeki Grand Kanyon projesi Bulgaristan Sofya’da konumlanıyor. 765 dairenin yer aldığı ve teslimlerin 2017 yılında yapılacağı proje ilk önce Dubai’de tanıtıldı. Proje şehir merkezi , havaalanı ve iş merkezleri bölgelerinin ortasında yer alıyor.
KUZU İNŞAAT ATAKÖY PROJESİ İÇİN DUBAİ’DEN 100 ÖN TALEP ALDI
Ataköy sahilde Kuzu Grup’un Kat Gayrimenkul ile birlikte hayata geçirdiği Sea Pearl (Deniz İncisi) projesi Dubai’de düzenlenen Cityscepe emlak fuarında görücüye çıktı. Ekimde satışlarına başlanması beklenen proje için fuarda 400 yatırımcıyla görüşen firma 100’ü aşkın ön talep topladı.
Kuzu Grup ve Kat Gayrimenkul hissedarları Sinpaş Yapı, Eksim Holding ve Qatari Diar ortaklığının Ataköy sahilinde yaklaşık 2 milyar 700 milyon dolar yatırım değeriyle hayata geçirildiği Sea Pearl adlı gayrimenkul projesi 21-23 Eylül tarihleri arasında Dubai’de gerçekleşen Cityscape emlak fuarında görücüye çıktı. Fuarda 400 yatırımcı ile görüştüklerini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Fuar alanında 100 Ortadoğuludan ön talep aldık. ancak bunlar 100 daire istemiyor. Büyük çoğunluğu 30-40 daire toplu almak istediklerini söylüyor” dedi. Kuzu projede satışlara ekimde başlayacaklarını dile getirdi.
1401 Daire Yer Alıyor
Kuzu, toplam 127 bin 600 metrekare arsa alanı üzerinde yaklaşık 547 bin metrekare inşaat alanına sahip Sea Pearl’de; yeşil alan, gölet alanı ve yollara 81 bin 357 metrekare alan ayrıldığını belirtti. 8 adet rezidans ve 1 adet otelden oluşan projede 1401 adet bağımsız bölüm,17 adet ticari ünite ve otele ait 113 oda bulunuyor. Sea Pearl’de metrekare birim fiyatı 7 bin 200 dolar ila 10 bin 550 dolar arasında değişiyor. Projenin inşaatına Mart 2014 tarihinde başlanıldığını belirten Kuzu, Mart 2017 ve Şubat 2018 tarihlerinde 2 etap olarak teslim yapacaklarını dile getirdi.
Kamusal Alan Tasarlandı
Projede sahil bandı boyunca yer alacak kamusal alan da tasarlanıyor. İçinde s bisiklet ve yaya parkurları, meydan, gözlem kuleleri, toplanma ve buluşma mekânları, renk parterleri gibi farklı aktivite ve yaşam alanlarını barındıran bu alan, site sakinlerinin yanı sıra Ataköy’de yaşayanların da bir araya gelebilecekleri sosyal platformlar sunmasıyla da dikkatleri çekiyor. Sea Pearl’de her bir bloğun altında fitness, yoga ve dinlenme salonları yer alıyor. Bunların yanı sıra biyolojik gölet, yansıma havuzları, yeşil alan, otopark, çocuk parkları, tenis ve basketbol sahaları gibi ortak kullanım alanları bulunuyor. Proje içinde taşıt trafiği olmayacağını belirten Kuzu, “Taşıt trafiğinin arazinin arkasında sonlandırılmasıyla kullanıcıların tüm alanda emniyetli bir şekilde, yaya olarak hareketi sağlanıyor. Her yaş grubuna hitap eden çocuk oyun alanlarıyla zenginleşen rekreasyon alanları, farklı konseptteki bahçeler, peyzajdaki sert zeminlerin birer buluşma ve karşılaşma ortamına olanak vermesiyle sosyalleşmeyi üst düzeyde tutuyor” dedi. .
Ulaşımı Kolay
Ataköy’de konumlanan proje, Ataköy Yat Limanı’na 1, Atatürk Havaalanı’na ise 3 km uzaklıkta yükseliyor. Marmara Denizi’ne bitişik olan bu alana E5 ve Tem otoyollarından direk bağlantılar bulunuyor. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne 25, Boğaz Köprüsü’ne ise 15 km uzaklıkta olan projeye doğrudan ulaşım, sahil yolu olarak da bilinen Rauf Orbay Bulvarı’ndan sağlanıyor. Hemen yanı başında Galeria, Capacity, Carousel, Marmara Forum, A Plus, Flyinn alışveriş merkezleri bulunan Sea Pearl; Dünya Göz Hastanesi, Acıbadem Hastanesi, International Yeşilköy Hastanesi, Bakırköy Devlet Hastanelerine yakın bir konumda yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!