Çıraklık hayali fabrikaya dönüştü

Güncelleme Tarihi:

Çıraklık hayali fabrikaya dönüştü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 14:23

Çubuk’ta demirci ustalığı yapan 2 kardeş, çıraklık dönemlerinden itibaren hayalini kurdukları fabrikayı açıp, tasarladıkları yerli traktör kepçelerini pazarlıyor.

Haberin Devamı

Çubuk Sanayi Sitesi'nde yer alan babalarına ait 120 metrekarelik demirci dükkanında çırak olarak işe başlayan Mehmet Şanal ile ağabeyi İsmail Şanal, bir süre sonra yerli traktör kepçesi tasarladı. Kepçeyi üreten Şanal kardeşler, ürünün patentini de aldı. Kurdukları fabrikada kepçenin seri üretimine geçen Şanal kardeşler, 20 kişiye istihdam sağladı. 

YENİ HEDEF İHRACAT

Mehmet Şanal, sanayideki küçük dükkanda siparişleri karşılayamamaları üzerine hayalini kurdukları fabrikayı açtıklarını anlatarak, "Tüm imkanlarımızı fabrika için seferber ettik. Yeter ki ilçemize, ülkemize girdi sağlayalım. Gençlerimize istihdam olanakları oluşturalım. Bizim tek isteğimiz bu" dedi. Hedeflerinin yurt dışına ihracat yapmak olduğuna işaret eden Şanal, "Bundan sonraki hayalimiz yurt dışına açılmak. Irak'tan siparişler aldık, birkaç ürünün demosunu gönderdik. Beğenir ve isterlerse seri üretime geçmeyi planlıyoruz. Arkasından da Bosna Hersek, Kırgızistan, Rusya, Azerbaycan gibi ülkelere ürün göndermeyi planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!