Çinliler Kars’ı sevdi

Güncelleme Tarihi:

Çinliler Kars’ı sevdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2016 11:09

Çinliler Kars’ı sevdi

Haberin Devamı





KARS, (DHA)- Çin Büyükelçisi Yu Hong Yang bir grup iş adamı ile birlikte geldiği Kars'ta temaslarını tamamladı.



Kafkas Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezinin 'Çin Dersi' projesi kapsamında Kars'a davet edilen Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hong Yang, beraberinde iş adamlarından oluşan heyetle birlikte Vali Günay Özdemir, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta ile makamlarında görüştü. Son olarak Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fahri Ötegen'i ziyaret eden Büyükelçi Yu Hong Yang ve beraberinde heyet, Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi tarafından ağırlandı. KTSO ziyaretinde, Çin ve Türk işadamları ulaşım, enerji, lojistik, inşaat, mühendislik ve tarım konularında görüşmelerde bulundu.

Başkan Ötegen, konuklara Kars ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgiler aktardı. Kars’ın üzerinde bulunduğu coğrafi konumu itibariyle cazibe merkezi haline geleceğini anlatan Ötegen, Çin ile Karslı firmalar arasındaki ekonomik ve ticari işbirliğini geliştirmeye yönelik çalışmalara Oda olarak aktif katkı, destek sağlamaya devam edeceklerini bildirdi.

Kars'ta gördükleri ilgiden dolayı memnun olduklarına işaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Büyükelçisi Yu Hong Yang da, Kars'ı yakından tanıma olanakları bulduklarını ifade etti. İş adamları arasında bundan sonra somut projeler üzerinde konuşmak ve işbirliği yapmak istediklerini anlatan Büyükelçi, "Biz kendimizi tanıtmak için buraya gelmedik. Kars'ı daha iyi tanımak için geldik. Bizler burada işbirliği fırsatları yakalamak istiyoruz. Buranın sanayici ve iş adamlarıyla görüş alışverişinde bulunmak bizlere ve sizlere fayda sağlayacaktır. En son varacağımız hedefte bu anlamda işbirliği yapmak ve projelerde birlikte yer almaktır" diye konuştu.

Ziyaret sonunda Büyükelçi Yu Hong Yang tarafından Başkan Fahri Ötegen’e el yapımı çay seti hediye edilirken, Başkan Fahri Ötegen de Büyükelçiye Karslı fotoğrafçı Murat Kaya tarafından çekilen bir fotoğraf takdim edildi.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!