Çin’in yeni yılı ODTÜ’de kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Çin’in yeni yılı ODTÜ’de kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 00:00

Çin’de kullanılan geleneksel ay takvimine göre dün başlayan tavşan yılı, ODTÜ’de de kutlandı.

ODTÜ Rektörü Ahmet Acar, çeşitli kamu kuruluşlarından temsilcilerle dekan ve enstitü müdürlerinin katıldığı kutlama etkinliği, ODTÜ Enformatik Enstitü binasındaki Konfüçyüs Merkezi’nde düzenlendi.
Buradaki konuşmasına Çince “Partimize hoşgeldiniz” diyerek başlayan Rektör Acar, Türkiye’nin ilk Konfüçyüs Merkezi’nin 2008 yılında ODTÜ bünyesinde kurulduğunu anımsattı. Merkezin Çince ve Çin kültürünün tanıtılması amacıyla faaliyetler yürüttüğünü anlatan Acar, ayrıca Çin Enstitüleri ve üniversiteleriyle işbirliği yürütüldüğünü söyledi.
Tavşan yılına girildi
Acar, merkezin Çin dili, edebiyatı, kültürü ve ekonomisi üzerine eğitim veren ana merkezlerden biri olmasını ümit ettiklerini dile getirdi.
ODTÜ Konfüçyüs Merkezi’nin Çin Müdürü Shanping Wang ise diğer adı Bahar Bayramı olarak de bilinen Çin Yeni Yılı’nın ay takvimine göre düzenlendiğini belirtti.
Her yıl farklı tarihlere denk gelen yeni yılın genel olarak Ocak sonu ya da Şubat başında kutlandığını anlatan Wang, “Çin’de yılları temsil eden 12 hayvan var ve her yeni yıl bir hayvan adıyla anılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!