Çin Büyükelçisi Denizli'de

Güncelleme Tarihi:

Çin Büyükelçisi Denizlide
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2018 18:53

Çin Büyükelçisi Denizli'de

Haberin Devamı

ÇİN Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyan ve beraberindeki Çinli iş adamlarından oluşan heyet, Denizli Valisi Hasan Karahan ile Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ı makamlarında ziyaret etti. Ziyaretlerde Çin ile Denizli arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin artırılması konuşuldu.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyan ve beraberindeki Çinli iş adamlarından oluşan heyet, ilk olarak Denizli'de Vali Hasan Karahan'ı ziyaret etti. Büyükelçi Yu Hongyan, Denizli'nin Türkiye'deki önemli turizm, ticaret ve sanayi şehirleri arasında yer aldığını ve Denizli ile Çin arasındaki ekonomik ve kültürel ilişkileri artırmak istediklerini belirtti.

Vali Karahan ise, Büyükelçi Yu Hongyan ve beraberindeki heyete ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, kentin sosyal, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdi. Vali Karahan, büyükelçiye çeşm-i bülbül (cam işleme sanatı) hediye etti.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Yu Hongyan ve beraberindekiler, Valiliğin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Osman Zolan'ı da ziyaret etti. Çin Büyükelçisi Hongyan, Çin ve Türkiye'nin son dönemde artan işbirliğine dikkati çekerek, iki ülke arasındaki ticaret hacminin de her geçen gün büyüdüğünü söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Zolan ise, iki ülke arasında güçlü bağların olduğunu belirterek, "Denizlimiz sanayi, tarım ve aynı zamanda turizm şehri, kentimiz her geçen gün daha da büyüyor. Tarihi İpek Yolunun tekrar hayata geçirilmesi çok önemli. Bu girişimle o güzergahta olan ülkeler birbirine bağlanacak ve tarihi ipek yolunun yeniden canlanması ile tarih tekerrür edecek" diye konuştu.

Ramazan ÇETİN / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!