Çin Bahçesi'nin Expo 2016'ya devir-teslimi yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Çin Bahçesinin Expo 2016ya devir-teslimi yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 29, 2016 17:16

Çin Bahçesi'nin Expo 2016'ya devir-teslimi yapıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - EXPO 2016 Antalya'nın en çok ziyaret edilen bahçelerinden biri olan Çin Bahçesi, düzenlenen törenle Expo 2016 Antalya Ajansı'na devredildi.

Çin Halk Cumhuriyeti'nin, Çin dışındaki bir bahçecilik sergisinde şimdiye kadar açtığı en büyük bahçe olma özelliği taşıyan Expo 2016'daki 3 bin 150 metrekarelik bahçesi düzenlenen törenle Türkiye adına Expo 2016 Antalya Ajansı'na teslim edildi. 'Çin Hua Bahçesi'nin devir teslim törenine, Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) Başkanı Bernard Oosterom, AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, Çin Büyükelçisi Yu Hongyang, Çin Çiçek Derneği Genel Sekreteri Sayın, Liu Hong, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık, Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Komiseri Büyükelçi Erdoğan Kök ve diğer davetliler katıldı.

Karşılama töreninin ardından konuşan Büyükelçi Yu Hongyang, "Aylar önce gerçekleştirilmiş Çin pavyonu milli gün etkinliği dün olmuş gibi hala gözlerimin önünde cap canlı. Expo sırasında Çin'in geleneksel bahçecilik sanatına meraklı 180 bin ziyaretçi Çin bahçesi aracılığıyla Çin kültürünü yakından tanıma fırsatı buldu. Bu Çin bahçesine yönelik değerli bir takdirdir" dedi.

Çin bahçesinin insan ve doğanın bir arada yaşama hedefini yansıttığını ifade eden Büyükelçi Yu Hongyang, Çin bahçesinin devir teslim töreninin iki ülke arasındaki derin dostluğu ve yoğun kültürel iletişimin önemli bir simgesi anlamı taşıdığına dikkat çekti. Bahçenin Çin-Türkiye arasındaki diplomatik ilişkilerin kurulmasının 45. yıldönümünün kutlandığı 2016 yılında törene katılanların ortak tanıklığı altında hediye olarak teslim edildiğini söyleyen Büyükelçi Yu Hongyang, “Çin bahçesini Çin-Türkiye kültürel iletişimi tarihinde unutulmaz bir simge ve iki ülke dostluğu için etkileyici bir hikâye olacaktır" diye konuştu.

'TÜRKİYE İÇİN BU HEDİYE BÜYÜK BİR ONUR'

AIPH Başkanı Bernard Oosterom da Çin'in uluslararası bahçecilik sergilerinde yaptığı bahçelerde her türlü detayı içeren bahçe dizaynı, çiçek seçimi, inşaat, bakım ve planlamalarıyla izleyenler için muhteşem eserler ortaya çıkardığı belirtti. "Bu bahçe kendinizi Çin'de hissedebileceğiniz kadar özel" diyen Oosterom, "Türkiye için bugün Çin'den bu hediyeyi almak büyük bir onur" dedi.

'BAHÇEYİ EN GÜZEL ŞEKİLDE KORUYACAĞIZ'

Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Komiser Büyükelçi Erdoğan Kök ise Çin'in Expo 2016'ya katılımının iki ülke arasında asırlardır süren derin dostluğa katkı sağladığını belirtti. Çin bahçesinin Expo 2016'nın en beğenilen ve en çok ziyaret edilen bahçelerinden birisi olduğuna dikkat çeken Kök, "2019 botanik Expo'su Çin'in Beijing kentinde yapılacak. Çin bize bu güzel bahçeyi devir ederken, Antalya da Expo'yu Beijing'e devir ediyor. Bu bahçeyi en güzel şekilde bakıp koruyacağımıza söz veriyoruz. Çinli dostlarımıza Beijing 2019 için başarılar diliyoruz" diye konuştu.

DEVİR TESLİM PROTOKÜLÜ İMZALANDI

Konuşmaların ardından Çin Halk Cumhuriyeti Bahçesi'nin Expo 2016 Antalya'ya devir -teslimi için imza töreni yapıldı. Protokolü, Çin Halk Cumhuriyeti Çiçek Derneği Genel Sekreteri Liu Hong ile Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık imzaladı. Yu Hongyang, Çin Bahçesi Sembolünü Expo 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Fırat Işık'a teslim etti.

Törenin sonunda İpek Yolu Eko Kültür Tur Programı'nın Türk Simgesi'nin açılışı da yapıldı.

FOTOĞRAFLI

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!