Cimnastlig 3'üncü hafta müsabakaları Bolu'da başladı

Güncelleme Tarihi:

Cimnastlig 3üncü hafta müsabakaları Boluda başladı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 15:25

Cimnastlig 3'üncü hafta müsabakaları Bolu'da başladı

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)- TÜRKİYE Cimnastik Federasyonu tarafından düzenlenen Artistik Cimnastik Bayanlar Cimnastlig 3'üncü hafta müsabakaları Bolu'da başladı.
Karaçayır Mahallesi'ndeki Murat Canbaş Cimnastik Salonu'nda ilk gün 'Minik Kızlar 1'inci Lig' ve 'Küçük Kızlar 1'nci Grup-2'nci Grup' yarışmaları yapıldı. Minik kızlar, asimetrik paralel, atlama masası, yer hareketleri ve denge aletlerinde yarışarak derece elde etmeye çalıştı. Müsabakalar yarın, 'Minik Kızlar 2'nci 1'nci Grup ve 2'nci Grup' yarışmaları ile sona erecek.
'2024'TEN SONRAKİ OLİMPİYATLARIN ADAY SPORCULARI'
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, cimnastiğe yeni bir sistemle farklı bir boyut kazandırdıklarını belirterek şunları söyledi:
"Bugün cimnastikte gelinen noktada 3 ligde 100'ü aşkın cimnastikçi var. Bu gerçekten önemli bir nokta. Bugün buradaki sporcularımız 2024'ten sonraki olimpiyat oyunlarının aday sporcuları. Ben inanıyorum ki bu çocuklarımız olimpiyatlarda madalya alacaklar. Çünkü önlerindeki ablaları olimpiyatlara giderek final kovalıyor. Değerli sporcularımıza bir hedef çiziyorum."
'HER İLDE 10-15 CİMNASTİK SALONU OLMALI'
Çelen, Türkiye'de futbol ve basketbol sahalarının olduğu gibi cimnastik salonlarının da çoğalmasını arzu ettiğini ifade ederek, "Türkiye'de cimnastik salonlarının artış göstermesini istiyoruz. Bununla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı ile görüştük. Nasıl ki bir şehirde 10-15 voleybol ve basketbol salonu varsa artık bu ülkedeki spor yöneticileri spor bakanlığımız, her ilde 10-15 cimnastik salonlarının olmasına alışacaklar. Çünkü bu yavrularımız onları zorlayacaklar. Bizim yönetime geldiğimizde 1000 civarında olan sporcu sayılarımız bugün 10 bini aştı ama biz bunu yeterli görmüyoruz. Bizim hedefimiz 50 binler, 60 binler" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!