Cilvegözü’nden Suriye’ye ihracat arttı

Güncelleme Tarihi:

Cilvegözü’nden Suriye’ye ihracat arttı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2016 12:01

Cilvegözü’nden Suriye’ye ihracat arttı

Haberin Devamı

HATAY’ın Reyhanlı İlçesi’ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan iç savaşın sürdüğü Suriye’ye yapılan ihracattaki artışın ikiye katlandığı belirtildi.
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) yönetim kurulu üyesi de olan Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Meclis Başkanı Hamit Zaimoğlu, özellikle son aylarda Suriye’ye yapılan ihracatta yaşanan artışın aynı zamanda üreticileri ve nakliye sektöründeki esnafı da sevindirdiğini söyledi.
Suriye’den artan talep üzerine, aralarında, yaş sebze meyve, kuru gıda maddeleri ve sanayi ve demir çelik ürünleri ile demir ve çimentonun da bulunduğu ürünlerin ihracatında büyük artış olduğunu belirten Zaimoğlu, "Ülkeye yapılan ihracatta önceki aylara göre artış yaşandı. Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan gerçekleştirilen ihracatta günlük 250-300 TIR çıkış yaparken artan talebe cevap verebilmek için çıkış yapan TIR sayısının 400’e çıkartılması için gümrük nezdinde çalışmalarımız var. Hedefimiz üretici, ihracatçı ve nakliyecilerin önünü açmaktır” dedi.
GARAJDA BEKLEYEN TIR KALMADI
Türk mallarına Suriye’den gelen yoğun taleple beraber garajlarda bekleyen TIR kalmadığını sözlerine ekleyen Zaimoğlu şöyle dedi:
“İhracat nakliye sektöründe hareketliliğe neden oldu. Taşıma ücretleri de arttı. Daha önce tonu 10-15 dolara olan taşıma bedeli 20-25 dolara yükseldi. İhracata yönelik hareketlilik bir yandan da garajlarda bekleyen TIR’ların çalışır hale gelmesine neden oldu. Suriye’den gelen ihracat talebi her kesimin yüzünü güldürdü.”

Ferhat DERVİŞOLU/REYHANLI(Hatay),(DHA)-

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!