Çiller'den sempati atağı

Güncelleme Tarihi:

Çillerden sempati atağı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

DYP Lideri Tansu Çiller, ‘‘Araziye uydu’’ diyerek, şimşeklerini üzerine çektiği Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e karşı sempati atağı başlattı. Dün Bursa'daki Türk Kurultayı'na katılan Çiller, Demirel'i kurultayın yapıldığı spor salonunun kapısında karşıladı. Demirel'in Nevruz ateşini yakışı sırasında da yanında bulunmaya özen gösteren Çiller, kurultay sırasında da Demirel'e sıcak mesajlar gönderdi.

Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk, Kardeşlik ve İşbirliği Kurultayı dün Bursa'da başladı. Kurultaya MHP Lideri Devlet Bahçeli, KKTC Meclis Başkanı Hakkı Atun ve Türk Cumhuriyetlerinin temsilcileri de katıldı. Nevruz ateşi yakılarak başlayan kurultay, MHP'nin gövde gösterisine dönüştü. Salona Atatürk posterinin yanısıra, Demirel ve Alparslan Türkeş'in büyük boy posterleri asıldı. Salonu dolduran izleyicilerin, sık sık Bahçeli ve Çiller lehine sloganlar atması dikkat çekti. Kurultayda Aşık Veysel'in ‘Dostlar beni hatırlasın’ türküsü eşliğinde, Türkeş'le ilgili bir sinevizyon gösterisi yapıldı. Ergenekon'dan çıkışın temsili töreninin ardından, demir dövme töreni yapıldı.

Demirel, kurultayda yaptığı konuşmada, ‘‘Türk toplulukları bu ateşi koruyacaktır, bu ateşin ebediyete kadar yanmasını sağlayacaktır. Tarih büyük bir milletin temsilcileri olan bizlerin önüne altın bir fırsat çıkarmış, Türk dünyası inkar edilemeyecek bir muhteşem vakıa olarak tarih sahnesinde yeniden yerini almıştır’’ dedi.

Demirel, Çiller, Bahçeli ve Devlet Bakanı Ahat Andican'ın konuşmalarının uzaması nedeniyle Ulucami'de kılmayı planladığı Cuma namazını kaçırdı. Demirel, kurultay salonundan ayrıldıktan sonra, Bursa Bağımsız Milletvekili Cavit Çağlar'ın evine giderek, öğle yemeği yedi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!