Çilede top UKOME'de

Güncelleme Tarihi:

Çilede top UKOMEde
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2017 15:50

Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacı Bekir Gani, Yaşamkent’te yaşanan ulaşım çilesiyle ilgili “5 olan dolmuş sayısı 10’a çıkarılmalı. Biz müracaat ederiz ama yetki UKOME’nin elinde” dedi.

Haberin Devamı

Kızılay’a direkt ulaşımın yalnızca dolmuşla sağlandığı Yaşamkent’te, her 7 bin kişiye 1 dolmuşun düşmesine vatandaşlar isyan etmiş, yetkililerden çözüm istemişti. Hürriyet Ankara’ya konuşan Ankara Minibüsçüler Esnaf Odası Başkanı Hacıbekir Gani, 5 araçlık hat kontenjanının artırılması için Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile görüşeceklerini söyledi. Gani, şöyle devam etti:

SAYININ 10'A ÇIKARILMASI GEREK

“Ümitköy güzergâhında metro çalışıyor. Bir de özel halk otobüsleri çalışıyordu bizim minibüslerle birlikte. Fakat iş potansiyeli biraz düşük olduğu için özel halk otobüsleri, oradan diğer hatlara aktarıldı. Minibüs kontenjanımız 5’ti. Şimdi yolcu potansiyelimiz arttı. Orayı 10 minibüs falan kaldırır. Yani sayının 5’ten 10’a çıkması gerek. Çünkü ciddi bir yoğunluk var o bölgede. Arkadaşlarımızı gönderdik, denetledik. Orayla ilgili müracaatlarımız olacak, çalışma yapacağız. Tabi bunu belediye başkanıyla(Melih Gökçek) görüşmemiz gerekiyor. Onunla görüşeceğiz bu konuyu. Biz sadece müracaat ederiz ama yetki UKOME’nin elinde.” Dolmuş kuyruğu Güvenpark’ta metrelerce uzarken, vatandaşlar araç içinde de balık istifi yolculuk ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!