'Çikolata İle Değişen Hayat' projesi tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Çikolata İle Değişen Hayat projesi tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 16:16

'Çikolata İle Değişen Hayat' projesi tanıtıldı

Haberin Devamı

Hakan KABAHASANOĞLU/GİRESUN, (DHA)- GİRESUN Sosyal Hizmetleri Destekleme ve Geliştirme Derneği tarafından yürütülecek olan “Çikolata ile değişen hayat” projesinin tanıtımı yapıldı.

Altınpost gemisinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan dernek başkanı ve proje temsilcisi Selim Sağlık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan “Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı” kapsamında, “Çikolata ile Değişen Hayatlar” projesini hayata geçirdiklerini söyledi. Proje kapsamında kadın konuk evleri ve toplum merkezlerinden seçilecek 30 kişiye butik çikolata ve pasta yapımıyla ilgili eğitim verileceğini kaydeden Sağlık, “1 yıl süreyle butik çikolata ve pasta imalathanesinde eğitim alan kişiler daha sonra belirlenen yerlerde istihdam edilecek. Projeye devam etmek isteyenler ise kurulacak üretim ve pazarlama kooperatifinde çalışacak. Bizler bu projeyle bölgemizde de çikolata yapımının zor olmadığını gözler önüne sereceğiz” dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdür Yardımcısı Şeref Kazancı ise, her vatandaşın çalışma hayatına eşit fırsatlarla dahil olması ve işgücü piyasasına erişimleri önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik politikalar oluşturduklarını ifade etti. “Hükümetimiz ekonomik ve sosyal sürdürülebilir kalkınma sağlayarak yoksulluğun ortadan kaldırılması adına kapsamlı programlar oluşturma ve uygulamaktadır” diyen Kazancı, şöyle devam etti:

“Bu amacın gerçekleştirilmesine katık sağlayacak olan, ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegresyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Operasyonu’ bakanlığımız açısından hem gelecek politikalarımızı üretmemizde büyük katkı sağlayacak, hem de dezavantajlı gruplara doğrudan dokunarak istihdam imkanlarını geliştirecek nitelikte son derece önemli bir programdır. Bu proje ile dezavantajlı gruplara yönelik önyargılarla mücadele etmek ve daha etkin politikalar üretmek adına ilgili tarafların kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi için sivil toplam kuruluşlarına yönelik eğitimler verilmiştir. Sosyal içerme konusunda politika oluşturma süreçlerine katılımın teşvik edilmesi ile kurumsal kapasitenin güçlendirilmesinin öngörüldüğü eğitimler sonucunda ilgili sivil toplum kuruluşlarının kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesine de katkı sağlanmıştır. Dezavantajlı kişilerin istihdam fırsatlarının geliştirilmesine yönelik her bir adım bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu doğrultuda, ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegresyonu ile İstihdam Edilebilirliklerinin Geliştirilmesi Hibe Programı’ kapsamında 48 ilde 141 projeye 23 milyon avro hibe sağlanmıştır. Bu projelerden biri olan ‘Çikolata ile değişen hayatlar’ projesi dezavantajlı kişilerin el yapımı pasta ve çikolata alanlarında eğitim alarak meslek sahibi olmaları, istihdamlarının sağlanması, üretime ve topluma kazandırılmaları bizim için büyük önem taşımaktadır. Projenin Giresun’daki istihdamın arttırılmasına katkıda bulunmasını temenni ediyorum.”

Konuşmaların ardından katılımcılara projeyle ilgili bilgiler aktarıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hilmi Erzincan, dernek üyeleri ve davetliler katıldı.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!