Çiftçilere kalıntı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere kalıntı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 19, 2016 11:13

Çiftçilere kalıntı uyarısı

Haberin Devamı

Mersin’in Erdemli İlçesi’nde Ziraat Odası ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nce çiftçiler ilaç kalıntısı konusunda uyarıldı.
Kayacı mahallesinde düzenlenen toplantıya Erdemli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Türker, Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, ziraat mühendisleri, tüccarlar ve çiftçiler katıldı. Toplantıda konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Türker, Erdemli’nin bir tarım ilçesi olduğunu belirterek, “Ziraat mühendislerimiz her zaman sizlerle beraber ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyorlar. Domates, limon gibi ürünlerimiz ihracat ediliyor. İhracat edilen ülkeler her zaman ilaç kalıntısı olmadan ürün almayı talep ediyorlar. Ürün yetiştirirken kullanılan ilaçlara dikkat edelim” dedi.
Ziraat Odası Başkanı Şahin ise Erdemli’de halkın üçte ikisinin çiftçilikle uğraştığını, en çok limon ve domates üretildiğini dile getirerek, “Bu ürünleri ihraç ediyoruz. Son günlerde Rusya ile ilişkilerin düzelmesi ve kapıların açılması bizleri sevindirdi. Şimdi sıra kaliteli üretim ve ihracatın artmasıdır. Ürünleri ihraç ettiğimiz ülkeler bizlerden kaliteli ve ilaç kalıntısı olmayan ürünler istiyor. İlaç kalıntısı olan ürünler geri geliyor ve milli ekonomiye dolayısıyla bizlere zarar veriyor. İlaç kalıntısı ürün artık olmamalı. Buna çok dikkat edilmesi gerekiyor” diye konuştu.
Toplantıya katılan çiftçiler ise merak ettikleri konular hakkında ziraat mühendislerinden bilgiler aldı.

Mehmet DOĞANER / ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!