Çiftçilere bağcılık eğitimi

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere bağcılık eğitimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2017 12:42

Çiftçilere bağcılık eğitimi

Haberin Devamı

YOZGAT, (DHA)- YOZGAT’ta, bağcılık konusunda, Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi tarafından verilen bağcılıkta budama teknikleri konulu eğitimlere katılan çiftçilere sertifika verildi. Eğitimlere 40 kişi katıldı.
Şefaatli ilçesi Karanlıkdere Vadisi’nde bulunan üzüm bağlarını daha verimli hale getirmek amacıyla başlatılan Karanlıkdere Projesi kapsamında, çiftçilere ‘Bağcılıkta budama teknikleri’ eğitimi verildi. Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Sürekli Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından verilen eğitime 40 çiftçi katıldı. Eğitim sonrasında, eğitime katılan çiftçilere, Şefaatli Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene katılan Yozgat Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Karanlıkdere Vadisi’nin, Yozgat için önemli bir yer olduğunu söyledi. Çakır, “Bu bölgenin canlandırılması, üzüm bağlarının eski günlerine dönmesi ve üretimin artırılarak Türkiye pazarına sunulması için valiliğimiz öncülüğünde çalışmalar başlatıldı. İnşallah burası orta ve uzun vadede eski günlerine kavuşacaktır” dedi.
Sertifika töreninin ardından Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, İlçe Kaymakamı Menderes Topçuoğlu,  Tarım İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yaşar Karadağ Karanlıkdere Vadisi’nde incelemelerde bulundu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!