Çiftçilere 24,6 milyon lira destek ödemesi yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Çiftçilere 24,6 milyon lira destek ödemesi yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Şubat 29, 2016 16:51

Haberin Devamı

KARS (AA) - Kars'ta, 27 bin 516 çiftçiye, toplam 24 milyon 665 bin lira mazot, gübre ve toprak analizi desteği yapılacağı bildirildi.

AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Selahattin Beyribey, yaptıkları ortak açıklamayla tarımsal destek ödemeleri hakında bilgi verdi.

Bitkisel üretimi arttırmak, kaliteyi yükseltmek, sürdürülebilirliği sağlamak ve çevreye duyarlı alternatif tarım tekniklerinin geliştirilmesine yönelik, çiftçilere hükümet tarafından çeşitli kalemler üzerinden destekleme yapıldığının belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İlimiz fedakar çalışkan çiftçileri özellikle bitkisel üretim alanlarında kendi ölçeğindeki diğer illere oranla bu desteklerden azami ölçüde faydalanmaktadır. Hükümetimiz 2016 yılı içinde çiftçilerimizin destek ödemelerini peyder pey yapacaktır. İlimiz genelinde 27 bin 516 çiftçimize mazot, gübre ve toprak analizi desteği olarak 24 milyon 665 bin 393 lira hesaplarına aktarılmaya başlanmıştır. Tüm çiftçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diler, 2016 yılının da başta ilimiz olmak üzere ülkemize bereketli bir tarım sezonu geçirmesini Rabbimizden dileriz."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!