Çiftçiler uyumadı

Güncelleme Tarihi:

Çiftçiler uyumadı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2016 20:48

YUNANİSTAN’ın dört bir yanından Atina’ya gelen binlerce çiftçi, Çipras Hükümeti’nin sosyal güvenlik ve emeklilik reformu çerçevesinde hazırladığı yasa tasarısını protesto etmek için parlamento binasının da bulunduğu Sintagma Meydanı’nı mesken tuttu.

Haberin Devamı

Traktörleri ile Girit, Mora Yarımadası ve Orta Yunanistan’dan Atina’ya hareket eden binlerce çiftçi cumartesi akşam Sintagma Meydanı’nda bir protesto eylemi gerçekleştirdi. Polis, şehir girişlerinde güvenlik önlemleri alarak traktörlerin merkeze gelmesine izin vermedi.

1.5 MİLYAR EURO KAYIP

Yapılan pazarlıkta çiftçlilerin traktörlerini bırakarak otobüsler ile Atina’ya gelmeleri ve Sintagma’dan sadece 20 traktörün geçmesi mutabakatına varıldı. Yüzlerce çiftçi meydana kurdukları çadırlarda gecelediler. Reform tasarısı, çiftçilerin ödedikleri sigorta primlerinin yaklaşık üç katına çıkarılmasını, ucuz yakıt imtiyazlarına son verilmesini ve daha yüksek vergiler ödemelerini öngörüyor. Ülkenin tarım geliri 6.4 milyar Euro. Beyan edilen gelir ise 4.7 milyar Euro’yu geçmiyor. Aradaki 1.5 milyar Euro vergi kaçakçılığı. Ayrıca, kayıtlı çiftçi sayısı 710 bin olmasına rağmen geçimini tarımdan sağlayanların sayısının 270 bini geçmediği belirlendi.

Haberin Devamı

SINIR DA KARIŞTI

ÇİFTÇİLERİN yolları traktörler ile kapaması nedeniyle İpsala Sınır Kapısı’nın karşısındaki Kipi Kapısı’ndan belirli saatlerde sadece özel araç ve otobüslerin geçişine izin veriliyor. Pazarkule karşısındaki Kastanies Kapısı da kapalı. Yunanistan’ın Bulgaristan sınırlarında ise TIR’lar kilometrelerce kuyruklar oluşturdu. 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!