Çiçekçilerin barikat isyanı

Güncelleme Tarihi:

Çiçekçilerin barikat isyanı
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:25

Kızılay saldırısının ardından güvenlik amacıyla yaya geçidinin demir barikatlarla kapatılığı Güvenpark’taki çiçekçi esnafı isyan ediyor. Esnaf, “Teneke tıkırdasa burası kapatılıyor” derken Çiçekçiler Esnafı Odası Başkanı Metin Aydemir, yetkililere şöyle seslendi: “Kimsenin geçmediği yarı kapalı cezaevi durumunda. Bu esnaf evine ekmeği nasıl götürecek?”

Haberin Devamı

Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ANKESOB) Başkanı Mehmet Yiğiner, dün oda başkanlarıyla birlikte Kızılay esnafını ziyaret etti. Güvenpark’ta, Başbakanlık eski Merkez Binası ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında kalan çiçekçileri de gezen Yiğiner, esnafın sıkıntılarını dinledi. Gezi Parkı olaylarından bu yana Kızılay’daki çiçekçilerin mağduriyet yaşadığını belirten Ankara Çiçekçiler Esnafı Odası Başkanı Metin Aydemir, yaya geçişine izin verilmemesine tepki göstererek şöyle konuştu: 

32 ESNAF MAĞDUR OLDU

“Burada 32 esnafımız var. Gezi Parkı olaylarından beri mağduriyet yaşıyor. Sultanahmet’te bomba patlıyor, bizim burayı hem bulvar hem de Milli Müdafaa tarafından kapatıyorlar. Esnaf sürekli mağduriyet yaşıyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın olması da ayrı bir sorun. Her gün öğretmenlerimiz yürüyüş yapıyor. En ufak problemde kapatılıyor.

Haberin Devamı

YARDIM VAR AMA İŞ YOK

Çankaya Belediye Başkanımız üç ay kira almayacağını söyledi ama iş olmadıktan sonra almasa ne yazar. Burası Başbakanlığa ve Milli Eğitim Bakanlığı’na uzak bir nokta. Buradaki esnafın bu şekilde mağdur edilmemesi lazım. Kimsenin geçmediği yarı kapalı cezaevi durumunda. Soruyorum, bu esnaf evine ekmeği nasıl götürecek?”

ÇÖP ATMAYA GİDİYORUZ GERİ GELEMİYORUZ

GÜVENPARK’ta, 1984’ten bu yana çiçekçilik yaptığını belirten bir esnaf ise şunları söyledi:
“Patlamadan sonra tamamen kapattılar. Esnafın hepsi perişan. Yaya girişi yok. Kendimiz de giremiyoruz geri çıkamıyoruz sürekli kimliğimize bakıyorlar. Büyük bir problem. Çöpümüzü atmaya gidiyoruz geri gelirken giremiyoruz. Halk otobüsünün lastiği patladı hemen barikatlara sarıldılar. Teneke tıkırdasa burası kapatılıyor. Telefonla sipariş alıyoruz aracımızı getirip yüklemek zorundayız aracımızı da sokamıyoruz. Başkanımızın da buraya gelmesi demek buraların da açılması demek diye düşünüyoruz inşallah açılır. 8 tane adam çalıştırıyorum. Günlük zararımız bin TL. Şu an satamadığımızdan çiçeklerimizi çöpe atıyoruz.”

YETKİLİLERE İLETECEĞİZ

Esnafın en büyük probleminin sokağın yaya trafiğine açılmaması olduğunu belirten ANKESOB Başkanı Mehmet Yiğiner sorunları yetkililere ileteceklerini söyledi. Yiğiner şu ifadeleri kullandı:
“Yaya trafiğine açılamadığı zaman esnaf para kazanamaz. Hiç iş yapamıyorlar. Eve ekmek götüremiyorlar. Burada çiçekçi esnafımızın sorunlarını dinledik, bunları yetkililere ileteceğiz. Esnaf arkadaşlarımıza maddi ve manevi desteğimiz devam edecek. Sayın Valimizle görüştük, terörden mağdur olan arkadaşlarımıza yardım edeceklerini söylediler. Mağdur arkadaşlarımız raporlarını tutup valiliğe müracaat edebilirler.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!