Cıbıltepe'de kayak keyfi

Güncelleme Tarihi:

Cıbıltepede kayak keyfi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 17:08

- Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde hafta sonu pistleri dolduran vatandaşlar, keyifli vakit geçirdi

Haberin Devamı

KARS (AA) - Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe, hafta sonu çok sayıda kayakseveri ağırladı.

Kar kalınlığının 120 santimetreye ulaştığı 2 bin 634 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin sarıçam ormanları arasındaki pistleri, kayakseverlerle doldu.

Uzunlukları 30 kilometreyi bulan 8 slalom,1 snowboard pisti ile 4 telesiyeji bulunan merkeze gelenler, güneşli havanın da keyfini çıkardı.

Misafirler, kayak, kızak ve snowboard yaparak eğlendi.

Kayak merkezinde hizmet veren bir otelin genel müdürü Kemal Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kayak için son derece ideal ortam bulunduğunu söyledi.

Pistlerin tamamının kayakseverler için en güzel şekilde hazırlandığını belirten Aydın, "Hafta sonu olduğu için çevre il ve ilçelerden gelen vatandaşlarımızla büyük yoğunluk yaşanıyor. Otellerde doluluk yüzde 70'lerde seyrediyor. İnşallah mart sonuna kadar bu şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.

Haberin Devamı

- 82 yaşındaki kadının kayak tutkusu

Öte yandan, İstanbul'dan yakınlarıyla kayak yapmak için gelen 82 yaşındaki Elmur Musa, performansıyla ilgi çekti.

Musa, yaptığı açıklamada, Sarıkamış'ın, doğal güzellikleri ve kayak merkeziyle mükemmel bir yer olduğunu belirterek, "Kayak yapmaya 50 yaşımda başladım. İlk kez Sarıkamış'a geldim, buraya bayıldım. Bir daha kolay kolay Sarıkamış'tan başka yerde kayak yapamam herhalde. Hocalar çok iyi, otel güzel ve çok mutluyum" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!