CHP'ye yeni kapı sistemi: Ruh bedenden ayrılmış

Güncelleme Tarihi:

CHPye yeni kapı sistemi: Ruh bedenden ayrılmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2017 23:00

Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişimi sonrasında oluşan ‘Yenikapı ruhu’nun, MHP ve AK Parti’de hiç yok olmadığını belirterek, “CHP’de de vardı. Ama yavaş yavaş ruh bedenden ayrılmış görünüyor” dedi. Yıldırım, Almanya gezisini izleyen televizyon temsilcilerinin iç siyasete ilişkin sorularını özetle şöyle yanıtladı:

Haberin Devamı

ORTAK ETKİNLİK OLABİLİR

(Yenikapı ruhu, MHP ile ortak miting) Yenikapı ruhu MHP ve AK Parti’de hiç yok olmadı, hiç eksilmedi. Aslında CHP’de de vardı. Ama yavaş yavaş ruh bedenden ayrılmış gibi görünüyor. ‘Çıkmayan candan ümit kesilmez’ denir. CHP’nin yeniden bu sürece dahil olmasının önünde hiçbir engel yok. MHP ayrı, biz ayrı partiyiz. Dolayısıyla bizim bir amaç birlikteliğimiz var. Bu Anayasa değişikliğini birlikte yapmaya karar verdik. Ayrı siyasi partiler olduğumuz gerçeğini de gözardı etmememiz lazım. Onlar kendi, biz kendi kampanyamızı yapacağız. Uygun şartlar oluşursa, birlikte program yaparız. Ama adı konmuş bir şey yok. Onlar kapalı değil, biz de kapalı değiliz. Olur veya olmaz. Ne zaman olur, hangi formatta olur; bu önümüzdeki süreçte netlik kazanır. Ortak mitingden ziyade bir etkinlik olabilir. Kısa vadede bir şey öngörmüyoruz.

Haberin Devamı

BİRLİKTELİKTE HESAP YOK

(Referandumdan sonra MHP’li bakanlar kabinede olur mu?) Olasılıklara göre amel olmaz. Bizim gündemimizde şu anda referandum var. AK Parti ve MHP’nin referandum birlikteliğinin arkasında hesap kitap yok. Referandumdan sonra ne olacak? Ya kabul olacak ya ret olacak. Türkiye yoluna devam edecek. Biz kabul edileceğini düşünüyoruz.

‘HAYIR’A MÜDAHALEMİZ YOK

(5 milyon kararsız seçmen) Değişikliklerin kabul edilmesi noktasında zerre kadar tereddüdüm yok. Ama kafa karıştıranlar var. Bu kafa karışıklığını ortadan kaldıracağız. Biz dedik ki, ‘PKK hayır’ diyor. FETÖ ve DEAŞ da onlara katıldı. Benim vatandaşlarımın terör örgütlerinin kampanyasına kayıtsız kalmayacaklarını düşünüyorum. Terörü sevindirmeyeceklerini sanıyorum. Bir yanlış anlaşılma varsa düzeltmiş olayım. Bizim vatandaşın tercihine müdahale etmek, onları terör örgütünün yanına koymak gibi bir düşüncemiz olamaz. Herkes istediğini söyleyecek. Bizim milletimizin basireti engindir. Bugüne kadar milletin yanlış karar verdiğini görmedim. Siyasetçiler bir yanlış karar verirse de millet onu düzeltir.”

BAKMADAN GEÇME!